Afgelopen donderdag 24 oktober stond de eerste Herakids FIFA20-toernooi op de planning. Het spel is voor de jeugd een maand uit, tijd genoeg om goed voorbereid te zijn voor het toernooi. De deelnemers gaven aan al vele uurtjes in het spel te hebben gestoken, en dat resulteerde in vaak mooie doelpunten!

In de groepsfase werden veel doelpunten gescoord, waarbij ook spannende wedstrijden tussen zaten. Het niveau van het deelnemersveld lag dicht bij elkaar, maar uiteindelijk kan er maar één winnaar zijn.

De finale ging tussen Sem Kokhuis (12) en Marnick Prinsen (12). Deze twee spelers bleven na de groepsfase en de knock-outfase als beste over. Sem speelde met FC Barcelona, terwijl Marnick voor Frankrijk koos. Na 90 virtuele minuten gespeeld te hebben, trok Marnick met Frankrijk aan het langste eind.

Marnick mag zich de eerste winnaar van het Herakids FIFA20-toernooi noemen en ging naar huis met een grote FUT-card van onze eigen Cyriel Dessers. Daarnaast mag Marnick meedoen aan de Field Of Talent Finale die eind mei plaats zal vinden op Erve Asito. Tijdens de Field Of Talent Finale kunnen de deelnemers zich in de kijker spelen voor de eJeugd.

Het volgende Herakids FIFA20-toernooi zal in januari plaatsvinden.