Heracles Almelo heeft op Erve Asito de Overijsselse derby tegen PEC Zwolle gewonnen. Lennart Czyborra, Silvester van der Water, Mauro Junior en Joey Konings namen de treffers voor hun rekening: 4-0.

Doelpunt Czyborra

PEC Zwolle had in de beginfase het meeste balbezit en kreeg een aantal mogelijkheden. Een schot van Vito van Crooy in de vierde minuut werd gekraakt en tien minuten later moest Janis Blaswich handelend optreden op een schot van Iliass Bel Hassani. Heracles Almelo sloeg toe bij de eerste gelegenheid die zich aandiende. Lennart Czyborra nam in de zeventiende minuut een afgeslagen bal op de slof en schoot nauwkeurig binnen.

De formatie van Frank Wormuth kwam daarna beter in de wedstrijd al was PEC Zwolle in de negentiende minuut dichtbij de gelijkmaker. Het schot van Mustafa Saymak schampte echter de lat. Heracles Almelo kreeg vervolgens kansen. Mauro Junior kon in de 37ste minuut uithalen na een vloeiende aanval maar zag Xavier Mous redden. De Zwolse doelman stond drie minuten later ook goed opgesteld bij een poging van Cyriel Dessers.

Treffers Van der Water

Heracles Almelo pakte de zaken na de rust energieker aan. De eerste kans was voor PEC Zwolle. Kenneth Paal mocht in de 51ste minuut aanleggen. Janis Blaswich kon pareren en daarna was het Orestis Kiomourtzoglou die de rebound onschadelijk maakte. Kiomourtzoglou was drie minuten later aan de andere kant dichtbij toen hij zelf een rebound kreeg nadat een schot van Cyriel Dessers door Xavier Mous was gekeerd. De inzet werd echter geblokt. Heracles Almelo hield de druk goed op de ketel en in de 65ste minuut was het raak. Silvester van der Water werd in stelling gebracht na een aanval die over Mauro Junior en Cyriel Dessers liep en die dwars door de Zwolse defensie ging.

Het karwei afgemaakt

Heracles Almelo controleerde het duel en deelde in de tachtigste minuut de genadeklap uit. Joey Konings mikte na een voorbereidende actie op de paal en de rebound werd een prooi voor Mauro Junior.

PEC Zwolle probeerde nog iets van de wedstrijd te maken en kwam nog diverse keren dichtbij een treffer. Janis Blaswich pareerde in de 86ste minuut een vrije trap van Iliass Bel Hassani en Reza Ghoochannejhad kopte uit de aansluitende hoekschop over. Lennart Thy zorgde in de 89ste minuut ook voor gevaar maar zijn kopbal belandde op de lat. Het laatste woord was aan Joey Konings. Hij wist op aangeven van Cyriel Dessers Xavier Mous in blessuretijd te verschalken.