Op zondag 20 oktober vond het Heracles eSports Tournament plaats op het Erve Asito. Alle tickets van het FIFA20-toernooi werden verkocht en 160 deelnemers streden om de winst.

FIFA20 is inmiddels al drie weken uit, voor Heracles eSports de reden om een groot FIFA20-toernooi te houden. Bij een groot FIFA20-toernooi horen ook grote prijzen. Met een prijzenpot van €2000,- voldoet dit aan de grote van het toernooi!

Naast het FIFA20-toernooi waren bij dit toernooi ook side-events aanwezig. Bij deze side-events waren ook weer mooie prijzen te winnen! Bij de ‘Crossbar Challenge’ waren twee tickets voor de wedstrijd Heracles Almelo tegen VVV-Venlo in de Heracles eSports eBox te winnen. Dion Hilgerink uit Hengelo schoot alle drie(!) de ballen op de lat, hij gaat dus naar de wedstrijd tegen VVV-Venlo. Bij de Sutu Wall van Yalp moesten de deelnemers in één minuut zo vaak mogelijk een vak op de muur raken. Kevin Verkade raakte het vak maar liefst 15x en gaat met een Derbystar + handtekeningen selectiespelers Heracles Almelo naar huis.

In de eArena vonden vier Skill Games plaats op de PlayStation 4. Bij elke oefening waren €25,- aan FIFA-points te verdienen. De winnaars van de vier Skill Games waren Jip Lanjouw (Penalty’s), Pepijn Zandink (Dribbelen), Brandon James (Aanval scenario’s) en wéér Kevin Verkade (Vrije trappen)!

Maar uiteindelijk gaat het om het FIFA20-toernooi, waar de winnaar naar huis gaat met maar liefst €1000,-(!) aan FIFA-points. De deelnemers die in de kwartfinale verloren, wonnen €25,- aan FIFA-points. De gelukkige winnaars waren Mark Aaldering, Kay, Julius Ronhaar en (hoe kan het toch ook) Kevin Verkade. De 3e/4e plek ging tussen Yanis van der Jagt en Jari van Baalen, de laatst genoemde ging er met de winst vandoor. Yanis gaat naar huis met €50,- aan FIFA-points en Jari met €100,- aan FIFA-points.

De uiteindelijke finale ging tussen Ward van de Coolwijk uit Haren en Job Hondeveld uit Borne. Deze twee personen hebben het zover geschopt dat ze de €1000,- aan FIFA-points al kunnen ruiken. Toch moeten ze nog één wedstrijd winnen om de felbegeerde prijs mee naar huis te nemen. Ward van de Coolwijk trok uiteindelijk aan het langste eind en is de terechte winnaar van het Heracles eSports Tournament!