De Universiteit Twente en Heracles Almelo zetten zaterdag hun handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst die eerder dit jaar is aangekondigd. Beide partijen bundelen hun krachten op het gebied van regionale ontwikkeling. Het strategische partnership maakt onderdeel uit van het innovatie-initiatief van de club, waar bedrijven, onderwijsinstellingen en overheden zich onder meer inzetten om talenten in de regio te behouden.

De Universiteit Twente gaat in de vorm van studenten, kennis, inspirerende sprekers, contacten met start-ups, toegang tot onderzoek en onderzoeksgroepen een belangrijke rol spelen in het innovatie-initiatief. Zo werken studenten in het stadion van Heracles Almelo aan projecten en onderzoeksvragen vanuit het bedrijfsleven en overheden. Daarmee ontstaat een verbinding tussen onderwijs, onderzoek en de beroepspraktijk, met het belang van de regio voorop.

Bekrachtiging partnership

Zaterdagavond bekrachtigen de Universiteit Twente en Heracles Almelo de samenwerking. Niet alleen de strategische samenwerking wordt geformaliseerd, ook maakt het bedrijfsleven kennis met de studenten, programma’s, nieuw onderzoek en recente ontwikkelingen binnen de Universiteit Twente.

Een studententeam van de Universiteit Twente voert een panelgesprek, onder leiding van hun trainer en voormalig Heracles Almelo-voetballer Marnix Smit. Ook spreekt prof. dr. Joost Kok (decaan van de faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica) over de link tussen het onderwijs en voetbal. Aansluitend wordt vanaf het terras van de Innovatiebox op Erve Asito de wedstrijd Heracles Almelo – PEC Zwolle bekeken.