Heracles Almelo speelt in de elfde ronde van de Eredivisie een thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle. Deze wedstrijd werd tot nu toe zeven keer gespeeld op het hoogste niveau. De oogst is vier keer winst, een keer gelijk en twee keer verlies.

Het eerste duel dateert van 22 december 2012 en eindigde in 1-1. Heracles Almelo kwam na een kwartier spelen op voorsprong door Samuel Armenteros. De aanvaller wist de uitgelopen Diederik Boer kundig te verschalken. De gelijkmaker van Youness Mokhtar viel in de 27ste minuut.

De tweede wedstrijd vond plaats op 10 augustus 2013. Jesper Drost opende na elf seconden de score en in de dertiende minuut tekende Kamohelo Mokotjo met een stiftje voor de 0-2. Heracles Almelo kwam in de 44ste minuut weer terug in de wedstrijd door een eigen doelpunt van Maikel van der Werff. Guyon Fernandez rondde in blessuretijd een vlijmscherpe counter af en bepaalde daarmee de eindstand op 1-3.

Het derde duel werd gespeeld op 19 april 2015. Thomas Bruns opende in de veertiende minuut de score met een kopbal en vlak na de rust verdubbelde Bryan Linssen de marge. PEC Zwolle verloor vervolgens Trent Sainsbury met een rode kaart. Heracles Almelo kon daarna de numerieke meerderheid niet uitspelen. Iliass Bel Hassani was in de 72ste minuut dichtbij de 3-0 maar zijn schot belandde op de paal. In blessuretijd raakte Jesper Drost eveneens het aluminium.

De vierde krachtmeting vond plaats op 6 februari 2016. Heracles Almelo maakte het verschil na de rust. Iliass Bel Hassani opende de score met een bekeken schot. Tien minuten voor tijd werd Jaroslav Navratil met succes in stelling gebracht na een prachtige steekbal van Gonzalo Garcia Garcia.

PEC Zwolle kwam in 2016 nog een keer naar Almelo en ook deze ontmoeting, gespeeld op 18 december, werd door Heracles Almelo gewonnen. Samuel Armenteros opende in de zeventiende minuut de score met een strafschop. De bezoekers waren toen al gereduceerd tot tien man na een rode kaart voor Bart Schenkeveld. Na een uur spelen werden dat er negen toen Bram van Polen met zijn tweede gele kaart van het veld moest. Vincent Vermeij en Daryl van Mieghem wisten in de slotfase de score op te voeren naar 3-0.

De editie van 24 februari 2018 eindigde eveneens in winst. Heracles Almelo kwam vlak voor de rust op voorsprong dankzij een kopbal van Kristoffer Peterson. Piotr Parzyszek tekende vlak na de rust voor de gelijkmaker. De beslissende 2-1 viel in de 62ste minuut en werd gescoord door Vincent Vermeij na een mooie aanval

Het meest recente treffen vond plaats op 26 januari van dit jaar. PEC Zwolle kwam op 0-2 dankzij de treffers van Mike van Duinen en Lennart Thy. Kristoffer Peterson kreeg na een uur spelen nog de mogelijkheid om iets terug te doen maar de strafschop was niet aan hem besteed.