De reserves van Heracles Almelo hebben de thuiswedstrijd tegen FC Groningen met 2-3 verloren. Adrian Szöke nam de beide Almelose treffers voor zijn rekening.

Heracles Almelo had het vanaf de eerste minuut lastig. Michael Brouwer moest in de tiende minuut met de vuisten redding brengen op een inzet van Kaj Sierhuis en twee minuten later pareerde hij een schot van Sam Schreck. In de dertiende minuut was het wel raak toen Joël Asoro uit een scrimmage van dichtbij kon intikken.

FC Groningen bleef daarna controleren en Sam Schreck kreeg twee mogelijkheden op de 0-2. Hij mikte in de twintigste minuut in het zijnet en vier minuten later schoot hij in kansrijke positie naast  De bezoekers hadden na een half uur spelen wel succes toen Kaj Sierhuis de diepte werd ingestuurd en de bal langs de uitgelopen Michael Brouwer schoof.

De eerste vloeiende aanval aan Almelose zijde volgde in de 37ste minuut en die leverde prompt een treffer op. Adrian Szöke kon op aangeven van Mohamed Amissi van dichtbij afronden. Heracles Almelo kwam beter in de wedstrijd en het had weinig gescheeld of de formatie was voor de rust langszij gekomen. Jeremy Cijntje mikte op aangeven van Tim Breukers wild over.

De tweede helft begon levendig. FC Groningen sloeg na tien minuten toe toen Kaj Sierhuis opnieuw oog in oog met Michael Brouwer kwam en raak schoot. Het antwoord van Heracles Almelo liet niet lang op zicht wachten. Adrian Szöke draaide zich knap vrij en joeg de bal tegen de touwen. Thomas Poll was vervolgens namens de bezoekers dichtbij de 2-4 toen hij door de Almelose defensie slalomde. Michael Brouwer wist het schot te pareren.

Daarna brak er een fase aan met weinig hoogtepunten. Heracles Almelo kreeg in de 73ste minuut nog een mogelijkheid maar Teun Bijleveld schoot naast. Het slotoffensief leverde geen kansen meer op.

Heracles Almelo 2 – FC Groningen 2 2-3 (1-2)

13.Joël Asoro 0-1, 30.Kaj Sierhuis 0-2, 37.Adrian Szöke 1-2, 55.Kaj Sierhuis 1-3, 57.Adrian Szöke 2-3

Opstelling: Michael Brouwer, Tim Breukers. Maximilian Rossmann (71.Stephen Sama), Jelle van Benthem, Jeff Hardeveld, Sebastian Jakubiak (61.Niels Leemhuis), Teun Bijleveld, Lucas Schoofs, Mohamed Amissi, Adrian Szöke (71.Reuven Niemeijer) en Jermey Cijntje.