Heracles Almelo heeft aan de uitwedstrijd tegen Feyenoord een punt overgehouden. De thuisclub kwam al vroeg op voorsprong dankzij Jens Toornstra maar na ruim een uur spelen tekende Orestis Kiomourtzoglou voor de gelijkmaker.

Frank Wormuth kon niet beschikken over Silvester van der Water en kort voor aanvang haakte ook Robin Pröpper met een lichte blessure af. Dabney Dos Santos en Dario van den Buijs konden daardoor rekenen op een basisplaats.

Vroege achterstand

Feyenoord probeerde het initiatief te pakken en kwam in de veertiende minuut op voorsprong door een uithaal van Jens Toornstra. Een kleine tien minuten later kreeg Nicolai Jørgensen eveneens een mogelijkheid maar deze inzet kwam niet uit de verf. Het duurde even voordat Heracles Almelo een aantal mogelijkheden kreeg. Cyriel Dessers kreeg in de 29ste minuut een mogelijkheid en vijf minuten verscheen Dabney Dos Santoos oog in oog met Kenneth Vermeer. De inzet ging langs het doel maar de aanvaller was al buitenspel gegeven.

Heracles Almelo doorstond rond de veertigste minuut nog een moeilijke fase waarin de thuisclub dichtbij de 2-0 was. Luis Sinisterra stuitte eerst op Janis Blaswich en de rebound was vervolgens aan Steven Berghuis niet besteed en even later mikte Sinisterra op zijn beurt over het doel. De spits van Feyenoord kreeg op slag van rust nog een derde kans maar mikte net naast.

Gelijkmaker Kiomourtzoglou

De formatie van Frank Wormuth begon sterk aan de tweede helft. Met name Mauro Junior zorgde voor het nodige gevaar. De Braziliaan schoof in de 49ste minuut op aangeven van Navajo Bakboord naast het doel en een aantal minuten later dwong hij Kenneth Vermeer tot ingrijpen bij een vrije trap. De gelijkmaker viel uiteindelijk in de 63ste minuut. Orestis Kiomourtzoglou sneed door de Rotterdamse defensie en schoof koelbloedig binnen.

Heracles Almelo was kort na de 1-1 dichtbij een tweede treffer. Mauro Junior haalde in de 66ste minuut uit en zag Kenneth Vermeer moeizaam redding brengen. Feyenoord werd na de gelijkmaker weer gevaarlijker en Nicolai Jørgensen kreeg in de 79ste minuut een schietkans. De inzet ging echter over het doel.

Rentree Jakubiak

De slotfase stond in het teken van de rentree van Sebastian Jakubiak. De Duitser kreeg zijn eerste speelminuten in een officieel sinds anderhalf jaar. Feyenoord zette in de slotfase nog flink aan en was in de 83ste minuut dichtbij een nieuwe voorsprong. Het schot van Ricardo Haps werd door Lennart Czyborra van de lijn gehaald. De thuisclub kreeg vier minuten later een nieuwe kans. De kopbal van Nicolai Jørgensen ging over het doel. Luciano Narsingh was de laatste een kans op de 2-1 maar oog in oog met Janis Blaswich mikte hij naast.