Heracles Almelo speelt in de tiende ronde van de Eredivisie een uitwedstrijd tegen Feyenoord. Dit duel werd tot nu toe negentien keer gespeeld. De balans is een keer winst, drie keer gelijk en vijftien keer verlies.

De enige zege in De Kuip sinds de invoering van het betaalde voetbal vond plaats op 27 oktober 2013. Miquel Nelom opende in de 41ste minuut de score met een eigen doelpunt maar twee minuten later tekende Jean-Paul Boëtius voor de gelijkmaker. Nelom had zijn fout op slag van rust kunnen goed maken maar schoot deze keer op de paal. In de tweede helft had Heracles Almelo de zaken aardig onder controle en in de 63ste minuut scoorde Mikhail Rosheuvel de winnende treffer. De thuisclub moest het duel met tien man uitspelen na een rode kaart voor Graziano Pelle.

Het eerste gelijkspel dateert van 2 februari 1964. De 1-1 kwam tot stand door de doelpunten van Piet Kruiver en Issy Greving. De tweede puntendeling werd een feit op 15 april 2007 en is tot nu toe het enige duel waarin beide ploegen niet wisten te scoren. De derde remise werd behaald op 14 maart 2010. Everton Ramos da Silva brak de score open in de 82ste minuut. Drie minuten in blessuretijd liet Heracles Almelo de zege door de vingers glippen. Ron Vlaar trof het doel.

Feyenoord had in de andere edities doorgaans de regie in handen en dat kwam meestal ook in de score tot uitdrukking. Het duel van 21 augustus 1985 eindigde bijvoorbeeld in 5-1. Het Almelose doelpunt werd gescoord door Hendrie Krüzen die een strafschop benutte. Op 27 november 2005 wist Feyenoord zelfs zeven keer te scoren alvorens Rudy Jansen in de slotfase de spreekwoordelijke eer mocht redden. Feyenoord kon op 2 december 2007 een nieuwe monsterzege (6-0) bijschrijven en op 12 april 2009 werd het mede dankzij drie treffers van Roy Makaay 5-1. Bas Dost nam in dat duel de Almelose treffer voor zijn rekening.

Het duel van 14 april 2014 eindigde in 2-1. Feyenoord leek snel orde op zaken te stellen door twee treffers van Elvis Manu in de eerste twintig minuten. Heracles Almelo was vlak voor de rust dichtbij de 2-1. De hand van Kenneth Vermeer en de lat voorkwamen een trefzekere kopbal van Wout Weghorst. Halverwege de tweede helft wist Jeroen Veldmate nog wel een strafschop te benutten. De ontmoeting van 6 december 2015 kende een eindstand van 3-0. Eljero Elia, Dirk Kuyt en Michiel Kramer scoorden de treffers. Heracles Almelo beëindigde het duel met tien man vanwege een rode kaart voor Ramon Zomer.

De editie van 14 mei 2017 zou Feyenoord voor het eerst sinds achttien jaar een titel brengen: 3-1. Dirk Kuyt nam alle treffers van de thuisclub voor zijn rekening. Peter van Ooijen scoorde in de slotfase het Almelose doelpunt. Het duel van 18 februari 2018 leverde een onnodige nederlaag op. Heracles Almelo kwam qua veldspel aardig voor de dag maar incasseerde na bijna een uur spelen een treffer van Robin van Persie. Het bleek de beslissing: 1-0.

Het meest recente treffen dateert van 13 april van dit jaar. Feyenoord kwam na ruim een half uur spelen op voorsprong door een treffer van Steven Berghuis. In de tweede helft leken de kansen te keren. Jesper Drost scoorde vlak na de rust de 1-1 en de thuisclub moest twintig minuten later met tien man verder na een rode kaart voor Nicolai Jorgensen. In de slotfase ging het alsnog mis. Steven Berghuis benutte een strafschop.