Hij was lang uit de roulatie, maar verscheen vrijdagmiddag bij het oefenduel tegen De Graafschap weer aan de aftrap: Sebastian Jakubiak. De middenvelder speelde 45 minuten en was blij om na twee maanden weer minuten te maken in een wedstrijd.

De dag voor de start van het nieuwe Eredivisieseizoen sloeg het noodlot voor Jakubiak toe. Nadat hij vorig jaar al acht maanden aan de kant stond door een kruisbandblessure, liep hij nu tijdens een training op ongelukkige wijze een nieuwe knieblessure op. “Dat was zwaar, vooral mentaal. Zeker omdat ik mijn laatste wedstrijd in de Eredivisie speelde in mei 2018, uit tegen Sparta Rotterdam. Nu, na een goede voorbereiding en vlak voor de start van het nieuwe seizoen, raakte ik opnieuw geblesseerd.”

De 26-jarige Duitser liet zich niet uit het veld slaan. “Ik ben iemand die nooit opgeeft. Ik vecht altijd terug, dat is mijn kracht.” Hij noemt zijn meest recente blessuregeval domme pech. “Je denkt wel: ‘waarom overkomt mij dit weer?’, maar je doet er niks aan. Als voetballer heb je in je carrière soms geluk, soms pech. En dit was domme pech.”

“Ik hoop snel weer bij het eerste aan te sluiten”

Sebastian Jakubiak kijkt vooruit

Na wekenlang met een brace om zijn knie te hebben gelopen en aan zijn herstel te hebben gewerkt met de fysiotherapeuten, waren in Zelhem de eerste wedstrijdminuten een feit. “Daar ben ik ontzettend blij mee”, vertelt Jakubiak. “Nu wil ik meer minuten gaan maken. Dat zal eerst in het tweede elftal zijn, maar ik hoop snel weer bij het eerste aan te sluiten. Deze oefenwedstrijd voelde in elk geval heel goed.”

Sebastian Jakubiak in gesprek met Cyriel Dessers bij de opkomst voorafgaand aan De Graafschap – Heracles Almelo.