Heracles Almelo heeft vrijdagmiddag een besloten oefenduel met De Graafschap winnend afgesloten. In het Gelderse Zelhem won de ploeg van trainer Frank Wormuth met 3-4. Joey Konings, Silvester van der Water en Cyriel Dessers (twee keer) maakten de doelpunten.

Heracles Almelo speelde in beide helften met een verschillend elftal. Sebastian Jakubiak maakte na lang blessureleed zijn rentree in de eerste vijfenveertig minuten. Joey Konings brak in die eerste helft na achttien minuten spelen de ban voor Heracles Almelo, door een hoekschop op maat van Silvester van der Water hard tegen de touwen te koppen.

Ook na de 0-1 bleef Heracles Almelo aanzetten. Cyriel Dessers was in de 24ste minuut niet zelfzuchtig, legde binnen het zestienmeter af op Silvester van der Water en zag hem hard uithalen en scoren: 0-2. Kort voor rust maakte Branco van den Boomen de aansluitingstreffer voor de Superboeren, maar dankzij twee fraaie treffers van Cyriel Dessers ging Heracles Almelo met een 1-4 voorsprong de kleedkamer in.

Na rust was de naam van Reuven Niemeijer de meest opvallende. Afgelopen weekend ging Niemeijer voor een stage richting het trainingskamp van FC Riga in Cyprus, maar daarvan keerde hij vroegtijdig terug.

De tweede helft was minder doelpuntrijk dan de eerste. Hoewel Heracles Almelo het betere van het spel had, was het De Graafschap dat twee keer scoorde en de eindstand bepaalde op 3-4. Het laatste doelpunt van de thuisploeg viel vlak voor het einde van de wedstrijd, kansen op de gelijkmaker bleven uit.

Reuven Niemeijer is terug bij Heracles Almelo na een vroegtijdig afgebroken stage bij FC Riga. Daarover zegt hij: “Het was niks voor mij. Ik zag mijzelf daar niet voetballen en gelukkig worden.”

De Graafschap – Heracles Almelo 3-4 (1-4)

18.Joey Konings 0-1, 24.Silvester van der Water 0-2, 41.Branco van den Boomen 1-2 44.Cyriel Dessers 1-3, 45.Cyriel Dessers 1-4, 63.Jordy Tutuarima 2-4, 89.Javier Vet 3-4.

Opstelling eerste helft: Janis Blaswich, Tim Breukers, Robin Pröpper, Mats Knoester, Jeff Hardeveld, Sebastian Jakubiak, Alexander Merkel, Joey Konings, Silvester van der Water, Cyriel Dessers, Dabney Dos Santos

Opstelling tweede helft: Michael Brouwer, Stephen Sama, Jelle van Benthem, Dario van den Buijs, Reuven Niemeijer, Lucas Schoofs, Niels Leemhuis, Teun Bijleveld, Jeremy Cijntje, Adrian Szöke, Mohamed Amissi