Het BusinessClub-team van Heracles Almelo speelde zaterdag voor het tweede seizoen op rij een wedstrijd tegen de sponsors van FC Emmen. Waar de supporters uit Emmen in groten getale per fiets naar Almelo waren gekomen, was het sponsorteam met een ruime selectie per auto naar Almelo afgereisd. Daar werd om 15.30 uur afgetrapt op historische grond. Na een groepsfoto op de prachtige oude tribune van AVC Heracles, werd er afgetrapt op het veld achter dit cultureel erfgoed.

Heracles schoot uit de startblokken op het oude veld aan de Bornsestraat. Al na 7 minuten stond de 1-0 op het scorebord. Daarbij was echter nog wat hulp nodig van de veel scorende E.D. namens FC Emmen. De 2-0 volgde snel en was wel van Almelose makelij. Cem Özkent zette de aanval op, combineerde met Gerben Steunebrink en mocht zelf binnenschuiven. Men dacht even aan buitenspel, maar de VAR keurde het doelpunt goed.

Daarna kroop FC Emmen uit haar schulp. Jeroen Looms was echter snel aan de grond en bracht redding, mede dankzij de handschoenen van Michael Brouwer. Daarna nam Heracles Almelo het heft weer in handen. Wim Roosens kon van dichtbij binnenschuiven: 3-0 na een goed kwartier. Onze Belgische buitenspeler had zelfs twee keer kunnen scoren, maar de grootste kans eindigde met een rollertje over de achterlijn en een luidkeelse “Alleeeeee”.

Kort daarna kwam FC Emmen in mum van tijd terug in de wedstrijd. Binnen een minuut scoorden de bezoekers de 3-1 middels een intikker en de 3-2 met een afstandsschot. Gelukkig had Rik Kokhuis op slag van rust nog een knappe actie en dito doelpunt in huis, waardoor we met de enigszins geruststellende voorsprong van 4-2 konden gaan rusten.

Met enkele frisse spelers begonnen we aan het tweede bedrijf. Het vijfde doelpunt van de Heraclieden kon niet uitblijven. De uiteindelijke treffer kwam echter wederom van de voet van een Emmen-speler, die direct met de prijs van het (eigen) doelpunt van het jaar aan de haal ging: 5-2. Opnieuw drie doelpunten verschil, dus de wedstrijd zou in de tas moeten zitten. Klumpers zag zijn kans schoon om zich te laten wisselen en Tineke Post kwam de mannen in zwart-wit versterken. Bij FC Emmen kreeg Jos het echter op zijn heupen. Veel te snel viel de 5-3, waarmee de spanning weer terug kwam. De kleinste man van het veld, leverde echter de grootste prestaties aan de kant van FC Emmen en bracht hoogstpersoonlijk de spanning weer terug. De 5-4 kwam van de voeten van zijn jonge collega, die een bal ineens op zijn pantoffel nam en binnen volleyde. Jos zelf scoorde de 5-5 door naar binnen te komen en keurig de bal via de binnenkant van de paal in de verre hoek te leggen. Zo gaf Heracles Almelo twee keer een ruime voorsprong uit handen. In de laatste minuten kon het alle kanten nog op, maar het bleef bij 5-5. En daarmee kon iedereen wel leven. Snel naar de BusinessClub voor een heerlijk buffet en een perfect hoofdgerecht om 18.30 uur, waarin het vlaggenschip wél vakkundig wist af te werken met FC Emmen en zodoende een keurige zevende plaats in de Eredivisie bemachtigde.

De volgende wedstrijd van het BusinessClub-team staat 23 oktober op het programma. Deze woensdagavond komt De Persgroep naar Erve Asito. De aftrap is om 19.30 uur. We hopen dat die avond de achterdeur iets minder ver open staat bij de Heraclieden, want anders gaat het journaille nog denken dat ze er ook verstand van hebben…