Heracles Almelo heeft de thuiswedstrijd tegen FC Emmen met 2-0 gewonnen. Cyriel Dessers scoorde voor de rust en in de tweede helft werkte Keziah Veendorp de bal in eigen doel.

Beide ploegen kregen in de beginfase een kans. Michael de Leeuw kopte in de tweede minuut net over en een minuut later was Dennis Telgenkamp op tijd om de doorgebroken Cyriel Dessers van scoren af te houden. Het derde opvallende moment was na een kwartier spelen toen Keziah Veendorp de doorgebroken Silvester van der Water onderuit haalde. Scheidsrechter Van der Eijk toonde coulance en bestrafte de charge met geel.

Doelpunt Dessers

Het lukte Heracles Almelo ook met elf tegen elf om de bezoekers na ongeveer twintig minuten terug te dringen. Een inzet van Joey Konings werd in de 21ste minuut door Telgenkamp over het doel getikt en even later mikte Robin Pröpper van dichtbij net over. Na een half uur spelen was het raak. Een ragfijne voorzet van Silvester van der Water werd door Cyriel Dessers ingekopt.

Heracles Almelo bleef aan het roer en in de veertigste minuut mikte Silvester van der Water rakelings voorlangs. FC Emmen gaf in de 43ste minuut een teken van leven maar de inzet van Glenn Bijl ging eveneens voorlangs. De laatste kans in de eerste helft was voor Navajo Bakboord. De rechtsachter schoot net over het doel.

Lennart Czyborra is Luciano Slagveer te snel en te slim af

Eigen doelpunt

 De tweede helft had even tijd nodig om op gang te komen maar in de 55ste minuut was Silvester van der Water dichtbij de 2-0. Zijn inzet werd door Michael Heylen net voor de doellijn weggehaald. Drie minuten later viel het tweede doelpunt alsnog. Een voorzet van Lennart Czyborra was bedoeld voor Cyriel Dessers. Keziah Veendorp was iets eerder bij de bal en stak onbedoeld de helpende hand toe.

Silvester van der Water bleef zoeken naar een treffer en in de 62ste minuut was de rechtsbuiten opnieuw gevaarlijk. De stift ging over Dennis Telgenkamp maar Michael Heylen kwam zijn doelman wederom te hulp. Heracles Almelo had in deze fase van FC Emmen weinig te duchten en in de zeventigste minuut kreeg Mauro Junior de volgende kans. Het schot van de Braziliaan ging naast.

Heracles Almelo kreeg steeds meer ruimte voor de counter en de volgende kans was in de 76ste minuut voor Orestis Kiomourtzoglou. De stift van de middenvelder ging in het zijnet. Cyriel Dessers had in de 81ste minuut het duel moeten beslissen. De spits kreeg de bal na een lange rush van Lennart Czyborra maar mikte slordig over. Dabney Dos Santos mocht nog even invallen en zag in de 87ste minuut zijn inzet ook van de lijn worden gehaald. Het zou de laatste mogelijkheid van de wedstrijd zijn.