Heracles Almelo speelt morgen (zaterdag, aanvang 18.30 uur) op het eigen Erve Asito tegen FC Emmen. Trainer Frank Wormuth kan niet beschikken over het geblesseerde drietal Jesper Drost, Maximilian Rossmann en Sebastian Jakubiak. Mo Osman is net niet fit genoeg om weer aan te sluiten bij de wedstrijdselectie. In het basisteam zal Navajo Bakboord spelen in plaats van Tim Breukers en op de bank zijn Lucas Schoofs en Mo Amissi nieuw in de wedstrijdselectie.

“De wedstrijd van morgen is een belangrijke voor de volgende fase”, aldus Wormuth. “Als we verliezen gaan we over twee weken met een minder gevoel naar Feyenoord. Dan kan het zijn dat we wat naar onderen moeten kijken. Als we winnen neemt het positieve gevoel de overhand, dat zal ons helpen.”

“Met AZ troffen we vorige week één van de beste teams van Nederland, en ze speelden ook nog eens de beste eerste helft van het seizoen. Ze waren een klasse beter dan wij. We hielden het echter tot de rust op 0-0 en in de tweede helft kregen we drie fantastische kansen. Het zou niet terecht zijn geweest, maar we hadden ook een punt kunnen pakken. Zo is voetbal soms. We hebben geleerd van de kwaliteiten van AZ, zij spelen hoe wij het eigenlijk ook graag willen. We hebben de laatste dagen goed getraind, dus ik kijk met een positief gevoel naar morgen. Emmen is geen AZ, maar Emmen is wel een goede ploeg. Ze zijn vergelijkbaar met teams als FC Groningen en Willem II.”

Heracles Almelo – FC Emmen staat onder leiding van scheidsrechter Sander van der Eijk.