Heracles Almelo speelt in de negende ronde van de Eredivisie thuis tegen FC Emmen. Het wordt de tweede keer dat beide teams tegenover elkaar staan op het hoogste niveau.

De enige thuisontmoeting in de Eredivisie vond plaats op 30 september 2018. Heracles Almelo schoot uit de startblokken en stond na zeven minuten met 2-0 voor dankzij de treffers van Brandley Kuwas en Kristoffer Peterson. FC Emmen kon zich herstellen en vond halverwege de tweede helft de aansluiting door een benutte strafschop van Anco Jansen. Daarmee was tevens de eindstand van 2-1 bereikt.

Beide teams hebben wel een lange traditie als het gaat om wedstrijden in de Eerste Divisie. Heracles Almelo kan thuis bogen op een positieve score. Op 22 december 2001 werd het bijvoorbeeld 1-0 door een doelpunt van René Kolmschot in de slotminuut. FC Emmen moest dat duel met tien man uitspelen na een tweede gele kaart voor Alami Ahannach.

FC Emmen boekte op 29 november 2002 een zege: 2-3. Donny de Groot scoorde twee keer namens de gasten en de derde treffer was een eigen doelpunt van Rudy Jansen. De treffers van Heracles Almelo vielen pas in de slotfase en werden gescoord door John Stegeman en Rudy Jansen.

Heracles Almelo was op 1 september 2003 al snel klaar met FC Emmen. Na een kwartier spelen stond het reeds 3-0 door de doelpunten van Richard Roelofsen en Yuri Rose (2x). Rudy Jansen scoorde enkele minuten na de rust een vierde treffer en pas daarna kon Marcio Junqueira namens de bezoekers iets terugdoen.

Het laatste duel in deze periode dateert van 18 maart 2005. Heracles Almelo kwam na twintig minuten op voorsprong door een doelpunt van Nico-Jan Hoogma. FC Emmen kwam daarna langszij dankzij een benutte penalty van Niki Leferink maar moest vervolgens met tien man verder na een rode kaart voor Brian Tevreden. Thijs Sluijter scoorde op slag van rust de 2-1. In de tweede helft wisten beide ploegen nog een keer het net te vinden. Rudy Jansen scoorde namens Heracles Almelo. Gerry Snip trof doel namens de bezoekers.

Binnen deze periode/categorie zijn geen evenementen gevonden