De reserves van Heracles Almelo hebben aan de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen een punt overgehouden. Beide ploegen wisten een keer te scoren. Dario van den Buijs nam de Almelose treffer voor zijn rekening.

Heracles Almelo kende een ongelukkige start op sportpark Skoatterwâld. Niels Leemhuis leed na drie minuten balverlies en Anders Dreyer strafte dit af. Daarna was er sprake van een levendige wedstrijd waarbij beide teams wat mogelijkheden kregen. De Friezen kregen na 22 minuten een grote kans toen Alen Halilovic kwam oog in oog met Koen Bucker maar de doelman wist de inzet te pareren. De beste kans aan Almelose zijde in deze fase was voor Dabney Dos Santos. Zijn volley in de 34ste minuut was een prooi voor Trevor Doornbusch.

De formatie kwam na de rust sterk terug en na een uur spelen viel de gelijkmaker. Een vrije trap van Dario van den Buijs verdween op fraaie wijze in de kruising. Heracles Almelo was in de 64ste minuut al dichtbij een tweede treffer. Mohamed Amissi kopte uit een vrije trap van Dabney Dos Santos net naast.

Heracles Almelo kreeg ook in het vervolg de betere kansen. Teun Bijleveld zag in de 78ste minuut zijn inzet gekeerd worden door Trevor Doornbusch en Mohamed Amissi mikte in de 85ste minuut net naast. Het was het laatste wapenfeit in de wedstrijd.

Sc Heerenveen 2 – Heracles Almelo 2 1-1 (1-0)

3. Anders Dreyer 1-0, 60. Dario van den Buijs 1-1

Opstelling: Koen Bucker, Navajo Bakboord, Dario van den Buijs, Jelle van Benthem, Jeff Hardeveld, Teun Bijleveld, Lucas Schoofs, Niels Leemhuis (52.Mohamed Amissi), Jeremy Cijntje, Adrian Szöke (61.Reuven Niemeijer) en Dabney Dos Santos.