Heracles Almelo heeft de uitwedstrijd tegen AZ met 2-0 verloren. Het verschil werd na de rust gemaakt dankzij een benutte strafschop van Teun Koopmeiners en een treffer van Calvin Stengs.

Blaswich blinkt uit

AZ greep vanaf het begin het initiatief maar de thuisclub kreeg in de beginfase slechts een mogelijkheid. Een schot van Oussama Idrissi ging rakelings naast. Heracles Almelo kwam er af en toe uit. Alexander Merkel schoof de bal in de 22ste minuut rakelings naast.

De thuisclub begon halverwege de eerste helft de duimschroeven flink aan te draaien en het was aan Janis Blaswich en een dosis geluk te danken dat er bij de rust nog niet was gescoord. Met name de doelman vertolkte een absolute hoofdrol. In de 23ste minuut blokte hij een schot van Myron Boadu en twee minuten later pareerde hij een inzet van Albert Gudmundsson.

Janis Blaswich bleef na ruim een half uur spelen ook koel toen Myron Boadu andermaal voor hem opdook. De Duitser had twee minuten later het geluk dat Ousama Idrissi over het doel mikte maar nauwelijks een minuut later redde Blaswich op een schot van Idrissi. Alexander Merkel nam in de 39ste minuut nog het doel van AZ onder vuur en zag de bal naast gaan Daarna was het weer tijd voor Janis Blaswich die een schot van Calvin Stengs over het doel tikte.

Heracles Almelo snakte naar de rust en was in de laatste minuten nog akelig dichtbij een achterstand. Een voorzet van Jonas Svensson ging uiteindelijk via Dani de Wit, paal en lat weer terug het veld in. Een goede minuut had Janis Blaswich een reflex in huis op een schot van Oussama Idrissi.

Strafschop AZ

De formatie van Frank Wormuth kreeg de eerste kans na de rust. Orestis Kiomourtzoglou baande zich in de 48ste minuut door de vijandelijke defensie en mikte via de vingertoppen van Marco Bizot net naast. AZ kreeg ruim vijf minuten later een penalty en deze werd door Teun Koopmeiners verzilverd.

Heracles Almelo kreeg twee minuten na de 1-0 nog een aardige mogelijkheid maar een voorzet van Silvester van der Water was niet besteed aan de inlopende Cyriel Dessers en Joey Konings. Er volgde een fase zonder al te veel hoogtepunten. Jerermy Cijntje en Dabney Dos Santos moesten de aanval van Heracles Almelo van nieuwe impulsen voorzien. Dos Santos nam in de 74ste minuut meteen het vijandelijke doel onder vuur maar Marco Bizot stond goed opgesteld.

Cyriel Dessers kreeg in de 81ste minuut de volgende kans. Hij mikte op aangeven van Jeremy Cijntje net naast. Heracles Almelo probeerde daarna nog het tij te keren maar liep in de 88ste minuut tegen de 2-0 aan. Calvin Stengs kwam naar binnen en schoot raak in de korte hoek.