Heracles Almelo speelt zondag (aanvang 16.45 uur) in het Cars Jeans Stadion van ADO Den Haag tegen AZ. Trainer Frank Wormuth kan niet beschikken over Mohammed Osman, (spierblessure), Sebastian Jakubiak en Maximilian Rossmann (beiden knie). Jesper Drost (knie) is lange tijd uitgeschakeld. “Mohammed is nog niet wedstrijdfit”, vertelt Wormuth. “We moeten voorzichtig met hem zijn. Voor Maximilian Rossmann geldt hetzelfde. Hij heeft wat last van zijn knie, een kleine blessure, maar dat speelt nog wel.”

Na de overwinning op FC Twente waren de spelers twee dagen vrij. Wormuth: “Maandag en dinsdag was de groep nog in de sfeer van die winst. We hebben veel jonge spelers, die mogen genieten van zulke momenten, maar die emoties moeten ze dan wel gebruiken voor de volgende wedstrijd. Na de vrije dag van woensdag ging de knop definitief om en was de focus vol op AZ.”

“Blijven vechten en weer lekker gaan voetballen, is de opdracht voor zondag”, vervolgt hij. “De jongens moeten in elk geval niet bang zijn voor een tegenstander als AZ, want je ziet het: ook tegen FC Twente kan je winnen. Orestis Kiomourtzoglou is een goed voorbeeld om uit te lichten. Hij komt uit de derde Bundesliga, is met zijn 21 jaar jong, maar was tegen FC Twente geen seconde bang en speelde een heel goede wedstrijd.”

Heracles Almelo won in het verleden nog nooit op bezoek bij AZ. “Dan is het aan ons om daar iets aan te veranderen”, zegt Wormuth, die donderdagavond in de Rotterdam de wedstrijd Feyenoord – AZ bekeek. “Begin dit seizoen heb ik AZ tegen Fortuna Sittard gezien, ze hebben een fantastische ontwikkeling doorgemaakt. Maar met de juiste instelling is voor ons alles mogelijk. Sowieso zijn wij een ploeg die het daarvan, en van het teamwork, moet hebben. De boodschap is: samen zijn we sterk. Op dit moment moeten we met elkaar vechten voor elk punt door honderd procent te geven. Doen we dat niet? Dan wordt het lastig voor ons. Anders dan vorig seizoen hebben we nu niemand die individueel een wedstrijd kan beslissen. Daarom hebben we elkaar nodig. En de jongens begrijpen dat.”

AZ – Heracles Almelo staat onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel.