Heracles Almelo heeft in Enschede de derby tegen FC Twente met 2-3 gewonnen. Mauro Junior (2x) en Cyriel Dessers namen de treffers voor hun rekening. Aitor en Emil Berggreen scoorden namens de gastheren.

Vroege achterstand

Heracles Almelo begon fel aan de wedstrijd maar moest na vijf minuten een tik incasseren toen Aitor werd weggestuurd na een steekpass van Javier Espinosa. De Spanjaard kwam oog in oog met Janis Blaswich en rondde koel af. Cyriel Dessers kreeg in de elfde minuut nog een mogelijkheid. De inzet werd echter door Joël Drommel gekeerd.

De formatie van Frank Wormuth hanteerde daarna lange tijd een te laag tempo en was bovendien de bal te snel kwijt. FC Twente kon aanvankelijk weinig uitrichten maar na een half uur spelen leek de 2-0 een feit. Het doelpunt van Javier Espinosa werd afgekeurd omdat de VAR hands had geconstateerd. Heracles Almelo beleefde vervolgens enkele hachelijke momenten waarbij een inzet van Peet Bijen van de doellijn werd gehaald.

Cyriel Dessers en Mauro Junior slaan toe

Heracles Almelo leek te snakken naar de rust maar sloeg ineens keihard toe. Cyriel Dessers kwam in de 41ste minuut oog in oog met Joël Drommel en schoof de bal keurig langs de doelman. Mauro Junior kreeg in de blessuretijd een afvallende bal knap onder controle en knalde van de rand van de zestien schitterend raak.

Beide ploegen zorgden in de beginfase van de tweede helft voor enige dreiging maar de kansen waren schaars in deze fase. Heracles Almelo kreeg er een in de 66ste minuut. De omhaal van Alexander Merkel ging echter een meter over het doel. De thuisclub moest gaan komen en Cyriel Dessers kreeg in de 74ste minuut al een kans op de 1-3. De Belg kreeg de bal bij deze gelegenheid niet onder controle. Mauro Junior sloeg tien minuten voor tijd wel toe. De Braziliaan trof het doel met een mooie kopbal.

De aansluitingstreffer van FC Twente, een kopbal van Emil Berggreen, zorgde nog voor enkele spannende minuten. De thuisclub drong aan maar het bleef bij een scrimmage voor het doel van Janis Blaswich.