Heracles Almelo speelt morgen (vrijdag, aanvang 20.00 uur) uit tegen FC Twente. Trainer Frank Wormuth kan in de Grolsch Veste niet beschikken over Mo Osman (spierblessure), Maximilian Rossmann (spierblessure), Adrian Szöke (bovenbeen), Sebastian Jakubiak (knie) en Jesper Drost (knie, wordt vrijdag geopereerd). Voor Osman, Szöke en Rossmann geldt dat ze op de goede weg zijn, maar het duel van morgen komt te vroeg voor het drietal.

“We zijn er klaar voor”, aldus Wormuth. “Beide teams zijn van hetzelfde niveau. En als beide ploegen dat niveau halen zal de vorm van de dag beslissend zijn. Iedereen weet hoe belangrijk de derby is. Voor de omgeving is dit heel belangrijk, er is natuurlijk een historie tussen deze twee plaatsen en clubs. De spelers weten dat, maar willen zoals altijd vooral de wedstrijd winnen. Iedereen heeft wel ervaring met een derby, bij mij was dat bijvoorbeeld Union Berlin tegen Hertha BSC en de derby van Freiburg.

“FC Twente is goed gestart, al hebben ze tegen FC Groningen een beetje geluk gehad. Ik heb ze een aantal keren gezien, onder meer tegen PSV en FC Utrecht. Er staat een goed en gedisciplineerd team met een goede formatie en tactiek, maar ze hebben ook goals tegen gehad in die formatie. Wij zijn als team goed, maar hebben natuurlijk met het vertrek van Kuwas, Dalmau en Peterson wel individuele kwaliteit ingeleverd. Defensief gezien heb ik een goed gevoel, offensief moeten we geduld hebben. Van der Water en Dessers hebben allebei drie treffers, dat is goed. We hebben vanaf het begin van het seizoen al veel kansen gecreëerd, en wisten als we zo door zouden gaan het succes zou komen.”

FC Twente – Heracles Almelo staat onder leiding van scheidsrechter Jochem Kamphuis.