In een mooie samenwerking met Ontdek High Tech Almelo (OHTA), Gemeente Almelo, ROC van Twente, Hogeschool Saxion en Universiteit Twente heeft Heracles Almelo donderdag 12 september een inspirerende dag georganiseerd voor ruim 65 stagiaires van de bedrijven van OHTA. Bekijk hieronder de compilatie.

De studenten van diverse opleidingen in MBO, HBO en WO werden in de ochtend ontvangen door burgemeester Arjen Gerritsen en algemeen directeur Rob Toussaint. Hun dag bestond vervolgens uit een workshop kernkwaliteiten en een workshop over sport en inspiratie. ’s Middags werd dit in de praktijk gebracht door een fysieke training met de nadruk op vitaliteit, karakter en volharding. De deelnemende bedrijven geven aan dat deze aspecten voor hen van cruciaal belang zijn als het gaat om hun (toekomstige) werknemers. 

De dag paste naadloos in de uitgangspunten van het regionale innovatie-initiatief van Heracles Almelo. Dit initiatief is gericht op het aantrekken, behouden en terughalen van talent in de regio Oost, het versterken van de regionale economie en het vergroten van de vitaliteit. Op dit laatste onderdeel stelt Heracles Almelo zijn expertise ter beschikking aan het initiatief, bestaande uit overheid, onderwijs, bedrijfsleven en topsport. Samen beogen we hiermee een aantrekkelijk totaalaanbod te organiseren voor talent in onze regio. Gelet op het grote enthousiasme onder de 65 stagiaires is de insteek van alle partijen om aan dit dagprogramma een duurzaam vervolg te geven.