Twee doelpunten van Mohamed Amissi hebben Heracles Almelo 2 dinsdagmiddag drie punten opgeleverd op bezoek bij De Graafschap 2. In Doetinchem werd het 0-2.

Heracles Almelo 2 was zowel in de eerste als in de tweede helft de bovenliggende partij. Desondanks was de eerste grote kans van de wedstrijd voor de thuisploeg. Michael Brouwer wist met een goede redding een doelpunt te voorkomen.

Na de waarschuwing van De Graafschap 2 waren de kansen voor Heracles Almelo 2. In de eerste helft waren onder meer Jeremy Cijntje (schot tegen de paal), Mohamed Amissi (een schuiver voorlangs) en Dabney Dos Santos (volley vanaf zestienmeter overgetikt door de doelman) gevaarlijk. Tot een doelpunt kwam het echter niet.

Heracles Almelo speelde vanaf halverwege de eerste helft met een man meer, nadat Nick Kaaijmolen rood kreeg van scheidsrechter Jannick van der Laan. De speler van De Graafschap ging fel door op Lucas Schoofs.

Doelpunten in de tweede helft

In de tweede helft kwam Heracles Almelo 2 wel tot scoren. Al binnen vijf minuten verzilverde Mohamed Amissi een strafschop. Zo’n twintig minuten later was Amissi opnieuw trefzeker en verdubbelde hij de voorsprong, op aangeven van Dabney Dos Santos. De strakke en lage voorzet van de buitenspeler was net te scherp voor de inglijdende Reuven Niemeijer, maar precies op maat voor Amissi die van dichtbij niet faalde: 0-2, de eindstand.

De Graafschap 2 – Heracles Almelo 2 0-2 (0-0)
48.Mohamed Amissi 0-1, 70.Mohamed Amissi 0-2.

Opstelling Heracles Almelo 2: Michael Brouwer, Navajo Bakboord, Jelle van Benthem, Dario van den Buijs, Jeff Hardeveld, Teun Bijleveld, Lucas Schoofs, Niels Leemhuis, Jeremy Cijntje (62.Reuven Niemeijer), Mohamed Amissi (85.Stephen Sama) en Dabney Dos Santos.