Heracles Almelo heeft de thuiswedstrijd tegen Willem II met 4-1 gewonnen. De Almelose productie werd verzorgd door Cyriel Dessers (2x), Silvester van der Water en Mauro Junior. Vangelis Pavlidis scoorde namens de bezoekers.

Twee keer Dessers

Willem II zorgde voor het eerste gevaar. Een vrije trap van grote afstand van Mike Ndayishimiye bezorgde Janis Blaswich enige problemen. Heracles Almelo kreeg zijn eerste kans in de zeventiende minuut maar die werd dan ook meteen verzilverd. Cyriel Dessers ging goed op rechts, kwam naar binnen en schoof de bal tenslotte in de korte hoek.

Heracles Almelo had de smaak te pakken en twee minuten na de 1-0 was Silvester van der Water dichtbij de tweede treffer. Timon Wellenreuther stond op de goede plek om de inzet te keren. De voorsprong werd na ruim een half uur spelen net zo plotseling weer prijsgegeven. Mike Ndayishimiye kreeg ineens te veel ruimte en gaf de bal strak voor waardoor Vangelis Pavlidis van dichtbij kon intikken.

Het was aan Cyriel Dessers te danken dat Heracles Almelo met een voorsprong kon rusten. Een vrije trap van Mauro Junior werd door de spits in de 41ste minuut van dichtbij afgerond.

Doelpunten Van der Water en Mauro Junior

De tweede helft moest net als het eerste bedrijf even op gang komen maar in de 55ste minuut leidde een vloeiende aanval van Heracles Almelo tot de 3-1. Cyriel Dessers opende op Mauro Junior. De aansluitende voorzet werd door Alexander Merkel teruggelegd op Silvester van der Water en de rechtsbuiten rondde knap af.

Heracles Almelo had het duel onder controle en in de 63ste minuut kon de 4-1 worden gevierd. Cyriel Dessers fungeerde deze keer als aangever en Mauro Junior kon de bal tegendraads in het doel schuiven.

Willem II kreeg in de 73ste minuut nog een aardige mogelijkheid. De inzet van Vangelis Pavlidis van dichtbij uit een scrimmage werd echter door Janis Blaswich gepareerd.

De slotfase begon met een vrije trap van Mauro Junior die van buiten de zestien rakelings over het doel ging. Daarna was het tijd voor het debuut van Jeremy Cijntje in de hoofdmacht. De invaller kreeg in blessuretijd nog een aardige kans maar mikte rakelings over het doel..