Heracles Almelo speelt zondag (aanvang 14.30 uur) op het eigen Erve Asito tegen Willem II. Trainer Frank Wormuth kan niet beschikken over Sebastian Jakubiak (knie) en Mo Osman (spierblessure). “Mo stond vandaag weer voor het eerst met de groep op het veld”, aldus Wormuth. “Maar het is, na een paar weken individueel trainen, nog wat onzeker. We gaan hem de komende dagen rustig naar de groep proberen te brengen.”

Jesper Drost ondergaat een operatie en is lange tijd niet inzetbaar.

Heracles Almelo – Willem II vormt de hervatting van de Eredivisie na een interlandperiode waar vier Heraclieden in actie kwamen. “Mauro is woensdag terug gekomen uit Brazilië en was gisteren weer op de club. Hij had 24 uur niet geslapen, dus we moeten kijken hoe dat de komende dagen gaat. Navajo Bakboord en Lennart Czyborra hebben beiden één wedstrijd gespeeld en zijn fit. Daarnaast heeft Mo Amissi twee keer gespeeld met Burundi, een keer 25 minuten en een keer 120 minuten.”

“De beide nieuwelingen, Lucas Schoofs en Jeremy Cijntje, laten veel kwaliteit zien. Natuurlijk hebben ze tijd nodig om onze manier van voetballen te leren kennen. De komende weken gaan we rustig kijken hoe we onze nieuwe wapens in kunnen zetten. Het zijn beide spelers voor de nabije toekomst.”

“De wedstrijdselectie voor zondag is nog niet helemaal zeker, we trainen morgen nog. Willem II is van hetzelfde niveau als wij. Ze spelen goed, werken hard en hebben een goed team. Ik heb ze twee keer gezien, het is leuk om naar te kijken. Wij zullen net zoveel arbeid moeten leveren, dan is er geen verschil en zal de vorm van de dag beslissend zijn. Als we winnen dan hebben we nog maar een punt achterstand op een team met een goede start.”

Heracles Almelo – Willem II staat onder leiding van scheidsrechter Joey Kooij.