Heracles Almelo voegt Lucas Schoofs toe aan de selectie. De Belg komt over van KAA Gent, dat hem de afgelopen anderhalf jaar verhuurde aan NAC Breda. Schoofs tekent een eenjarig contract met een optie voor nog een seizoen.

Technisch manager Tim Gilissen: “Lucas is een dynamische middenvelder die in België te boek stond als een groot talent. Door een blessure heeft hij dat het laatste jaar niet kunnen laten zien. Wij geven hem middels een prestatiecontract de kans zich te bewijzen. Afgelopen week heeft hij tijdens een stage al met de groep meegetraind. Hij is fit en gretig en klaar om zijn carrière een nieuw leven in te blazen.”

“Ik ben blij om bij Heracles Almelo te zijn” aldus Schoofs. “Ik ben dankbaar voor de kans die de club mij biedt. Ik ga die kans niet laten liggen en met beide handen aangrijpen.”

Schoofs begon zijn carrière bij Lommel SK en tekende daarna een contract bij KAA Gent. Op huurbasis kwam hij andermaal uit voor Lommel SK en later Oud-Heverlee Leuven en NAC Breda.

Lucas Schoofs stond afgelopen week al op het trainingsveld en liet zien fit en gretig te zijn.