Heracles Almelo heeft de eerste zege van het seizoen binnen. De uitwedstrijd tegen FC Groningen eindigde in 1-2. Silvester van der Water en Lennart Czyborra tekenden voor de Almelose treffers. Django Warmerdam scoorde namens de thuisclub.

Doelpunt Van der Water

Beide ploegen zorgden in de eerste minuten voor enig gevaar. Een schot van Silvester van der Water werd in de vierde minuut gekeerd door Sergio Padt en drie minuten later mikte Ajdin Hrustic namens de thuisclub net naast. Het tempo zakte na de beginfase en er viel derhalve weinig te genieten. De wedstrijd kon een treffer gebruiken en die viel na bijna een half uur spelen. Joey Konings bracht Silvester van der Water in stelling en de rechtsbuiten had succes met een mooi schot van buiten de zestien.

Heracles Almelo kreeg twee minuten na de 0-1 al een mogelijkheid op meer. Mauro Junior verscheen dreigend voor Sergio Padt maar de doelman greep adequaat in. De formatie kon daarna zonder al te veel noemenswaardige problemen de voorsprong tot aan de rust vasthouden.

Zondagsschot Czyborra

FC Groningen kende een sterke start van de tweede helft. Django Warmerdam verscheen na een minuut spelen voor Janis Blaswich en liet de doelman prompt kansloos. De formatie van Frank Wormuth kon opnieuw beginnen en Mauro Junior dwong twee minuten na de 1-1 Sergio Padt tot een redding met een zwabberbal. De thuisclub leek daarna het initiatief te pakken maar na een uur spelen kwam Heracles Almelo opnieuw op voorsprong. Lennart Czyborra schoot van grote afstand op prachtige wijze raak.

Heracles Almelo moest daarna de thuisclub nog ruim een half uur van zich afhouden. FC Groningen probeerde het wel maar echte kansen kreeg het aanvankelijk nauwelijks. Pas in de 84ste minuut zorgde Ajdin Hrustic voor enig gevaar door een vrije trap net over het doel te mikken. De thuisclub was enkele minuten later opnieuw dichtbij een treffer. De kopbal van Romano Postema ging echter over. Aan de andere kant kreeg Cyriel Dessers de kans op de beslissing maar zijn inzet ging naast.