Heracles Almelo speelt morgen (zaterdag, aanvang 19.45 uur) uit tegen FC Groningen. Trainer Frank Wormuth kan niet beschikken over Mo Osman (spierblessure), Sebastian Jakubiak en Jesper Drost (knie).

“De wedstrijd van afgelopen dinsdag tegen HHC Hardenberg was nuttig”, aldus Wormuth. “De spelers hebben hard gewerkt en we nemen de opmerkelijke zaken mee in onze analyse. Zowel verdedigend als aanvallend. We hebben deze week veel getraind op het afwerken en veel aandacht geschonken aan de achterste vier.”

Tegenstander FC Groningen verloor deze week smaakmaker Ritsu Doan aan PSV. “Of dat een voordeel is? Lastig te zeggen, in het voetbal kun je moeilijk vergelijken. Als Doan er nog wel was geweest had hij misschien wel met een slecht gevoel op het veld gestaan, dat weet je nooit.”

FC Groningen – Heracles Almelo staat onder leiding van scheidsrechter Allard Lindhout.