Toen Heracles Almelo in 2014 als één van de eerste clubs in Nederland startte met Walking Football was er geen beeld hoe dit zich zou gaan ontwikkelen. Inmiddels weet de club wat dit maatschappelijke project voor impact heeft op het bewegen voor ouderen en het tegengaan van sociaal isolement. Gold Stars Heracles, zoals de mannen zichzelf hebben genoemd, timmert met grote regelmaat aan de weg. Regionaal, landelijk en zelfs internationaal dragen zij de club uit met het promoten van het door hen geliefde voetbalspel.

Het onlangs gevierde lustrum hebben ze onlangs met diverse activiteiten gevierd. Algemeen directeur Rob Toussaint sprak de mannen tijdens de borrel met mooie woorden toe en bood hen onder andere een speciale training onder leiding van Heracles Almelo-captain Robin Pröpper en keeperstrainer Brian van Loo aan. Afgelopen woensdag was het moment daar en beleefde de ploeg volop spelplezier op Erve Asito.

Foto’s: Harry Broeze