Heracles Almelo heeft op Erve Asito een oefenwedstrijd tegen HHC Hardenberg gewonnen. Cyriel Dessers scoorde twee keer voor de rust en in de tweede helft verzilverde Joey Konings een strafschop.

Twee keer Dessers

De beginfase verliep in een hoog tempo en beide ploegen wisten in de eerste twee minuten het doel onder vuur te nemen. Een inzet van Cyriel Dessers werd gestopt door Ramon Nijland en daarna moest Janis Blaswich redden op een schot van Rick van der Leij.

Heracles Almelo werd daarna sterker. Adrian Szöke stuitte na een kwartier op Ramon Nijland en een minuut later hield de doelman ook Cyriel Dessers van scoren af. In de achttiende minuut viel de 1-0. Een vrije trap van Mauro Junior kende Cyriel Dessers als eindstation en de spits kon van dichtbij afronden.

De korte drinkpauze haalde Heracles Almelo enigszins uit het ritme. Het duurde daarom tot de 42ste minuut voordat de 2-0 viel. Cyriel Dessers kon hard uithalen na een ragfijne combinatie door de vijandelijke defensie. Het laatste wapenfeit kwam van Jesper Drost maar diens schot werd door Ramon Nijland gepareerd.

Strafschop Konings

Frank Wormuth bracht na de rust elf nieuwe spelers in het veld. Qua spelbeeld veranderde er weinig. De bal ging in de 53ste minuut op de stip na een overtreding op Silvester van der Water Joey Konings schoot vervolgens onberispelijk raak.

HHC Hardenberg kreeg na een uur spelen een aardige mogelijkheid. Het schot van Rick Hemmink werd gepareerd door Koen Bucker. Zeven minuten later had Silvester van der Water bijna succes met een schot maar Ramon Nijland bracht opnieuw redding.

De bezoekers kregen in de 79ste minuut nog een kans. Het schot van Rick Hemmink ging echter naast.  Aan de andere kant verscheen Silvester van der Water vrij voor Ramon Nijland maar ook hij mikte naast. Mohammed Amissi creëerde in de 86ste minuut nog een kans maar schoot van dichtbij over.

Heracles Almelo – HHC Hardenberg 3-0 (2-0)

18.Cyriel Dessers 1-0, 42.Cyriel Dessers 2-0, 54.Joey Konings 3-0

Opstelling 1e helft: Janis Blaswich, Tim Breukers, Maximilian Rossmann, Mats Knoester, Lennart Czyborra, Orestis Kiomourtzoglou, Alexander Merkel, Adrian Szöke, Jesper Drost, Cyriel Dessers en Mauro Junior.

2e helft: Koen Bucker, Navajo Bakboord, Stephen Sama, Dario van den Buijs, Jeff Hardeveld, Niels Leemhuis, Teun Bijleveld, Dabney Dos Santos, Silvester van der Water, Joey Konings en Mohamed Amissi