Heracles Almelo heeft aan de thuiswedstrijd tegen Vitesse een punt overgehouden. De bezoekers namen halverwege de tweede helft een voorsprong door een treffer van Bryan Linssen. Cyriel Dessers tekende tien minuten voor tijd voor de gelijkmaker.

Frank Wormuth voerde twee wijzigingen door in zijn basiself in vergelijking met het duel tegen PSV. Robin Pröpper en Joey Konings mochten hun opwachting maken in plaats van Dario van den Buijs en Teun Bijleveld.

Doelpunt afgekeurd

Vitesse had in de beginfase meer balbezit en zagen na drie minuten een doelpunt geannuleerd worden nadat bij een indraaiende hoekschop een overtreding was begaan. Alexander Merkel zorgde in de zevende minuut voor het eerste wapenfeit aan Almelose zijde. De middenvelder mikte van grote afstand naast.

De bezoekers waren na ongeveer een kwartier opnieuw dichtbij een treffer toen Tim Matavz in stelling werd gebracht. De spits kon van dichtbij intikken maar Janis Blaswich reageerde attent. Heracles Almelo kreeg daarna een mogelijkheid via Silvester van der Water (bal verkeerd geraakt) en in de 23ste minuut dwong Lennart Czyborra Remko Pasveer tot een moeizame redding.

De korte drinkpauze leek beide ploegen wat uit het ritme te hebben gehaald en pas in de 39ste minuut moest Janis Blaswich weer serieus aan de bak op een inzet van Jay-Roy Grot. Heracles Almelo kwam in de slotfase niet verder dan een indraaiende hoekschop van Mauro Junior die door Remko Pasveer werd weggetikt.

Enorme kans

Het eerste wapenfeit na de rust kwam van Mauro Junior maar het afstandsschot in de 46ste minuut ging net over. Een slordige zes minuten later kreeg de Braziliaan een bijna niet te missen kans toen hij door Navajo Bakboord in stelling werd gebracht. Mauro Junior, op twee meter van het verlaten Arnhemse doel, kreeg de bal niet onder controle  waardoor het kleinood niet in maar naast de goal verdween.

Vitesse zorgde in de 55ste  minuut voor gevaar via een kopbal van Bryan Linssen maar de redding van Janis Blaswich was stijlvol. Heracles Almelo had echter meer grip op het duel gekregen en enkele minuten later mikte Joey Konings van grote afstand over Het was uiteindelijk Bryan Linssen die wel wist te scoren. De oud-Heraclied nam een voorzet van Max Clark op de pantoffel en liet Janis Blaswich kansloos.

Goal Dessers

Heracles Almelo was drie minuten na het doelpunt dichtbij de gelijkmaker. Het schot van Silvester van der Water ging echter net naast. De formatie moest achterin steeds meer ruimte weggeven en dat leidde in de 71ste minuut tot een grote kans voor Jay-Roy Grot. De inzet van dichtbij werd door Janis Blaswich gepareerd. Tien minuten voor tijd viel uiteindelijk de dik verdiende gelijkmaker. Cyriel Dessers ging de strijd aan met zijn directe tegenstander, won het duel en schoof keurig met links binnen.

Het doelpunt van Dessers zorgde voor een spannende slotfase waarin beide ploegen nog mogelijkheden kregen. Silvester van der Water kreeg in de 89ste minuut nog een dot van een kans. De inzet van de rechtsbuiten werd gepareerd door Remko Pasveer.