Jip Lanjouw (15) uit Vriezenveen is de winnaar van Heracles eSports: ‘Outdoor Tournament’. Daarmee won hij twee tickets voor de wedstrijd Heracles Almelo – Vitesse in de Heracles eSports eBox.

Donderdagmiddag 22 augustus vond de Outdoor Tournament plaats in de binnenstad van Almelo. Dit was het eerste toernooi met de nieuwe Heracles eSports Arena. 26 deelnemers vochten om de felbegeerde ticket voor de wedstrijd tussen Heracles Almelo en Vitesse. Bij dit toernooi werd direct met een KO-fase gespeeld, bij verlies lig je direct uit het toernooi.

Matthijs Thöni (13) en Luca Canestri (14), beiden uit Almelo, kwamen knap in de halve finale. Echter moesten zij hun hoofd buigen voor Tim Veldhuis (14) en Jip Lanjouw. De finale was ongelofelijk spannend. Jip Lanjouw kwam met een mooie kopbal op een 1-0 voorsprong, maar 10 minuten voor tijd scoorde Tim Veldhuis de gelijkmaker. Hierdoor werden er strafschoppen genomen. Ook bij de penaltyserie was de spanning om te snijden. Er werden maar liefst 16(!) penalty’s genomen. Uiteindelijk bleef Jip Lanjouw het rustigste en won de strafschoppenserie. Hij zal zaterdag aanwezig zijn bij de wedstrijd Heracles Almelo – Vitesse.