Het BusinessClubteam van Heracles Almelo is zondag ook officieel begonnen aan het seizoen. PSV was voor het eerst de tegenstander.

Na enkele goede trainingen leek Heracles Almelo klaar voor de eerste wedstrijd. Een goede en fitte selectie stond zondagmiddag aan de aftrap. PSV leek over een jonge en fitte ploeg te beschikken, maar de Eindhovenaren beloofden zelf al dat dit tijdens de wedstrijd wel mee zou vallen. Het was dan ook de thuisploeg die de aanval zocht in de openingsfase. Maar PSV zou PSV niet zijn, als het niet keurig afwachtend begon en loerde op de counter. Na een kwartiertje leverde een corner voor Heracles Almelo een loepzuivere counter voor PSV op: 0-1.

Gelukkig rechtten de Heraclieden daarna de rug. Elliott zorgde enkele minuten na de openingstreffer direct voor een prachtige gelijkmaker. Twee keer keek hij of de keeper echt voor de goal stond en daarna probeerde hij het van afstand met een geslaagde boogbal: 1-1. Enkele minuten daarna deed Elliott zijn teamgenoten bijna versteld staan met weer een afstandsschot. Deze spatte echter uiteen op de lat. Ook PSV brak nog één keer heel gevaarlijk uit, maar schoof deze grote mogelijkheid net voorlangs. Zo gingen beide teams met een terechte 1-1 stand rusten.

In het tweede bedrijf was Heracles Almelo iets meer de bovenliggende partij. Enkele goede mogelijkheden werden gecreëerd. En na twee overtredingen in één aanval binnen de bekende lijnen, kon scheidsrechter Bruins niets anders dan een penalty geven. Aanvoerder Schorn pakte zijn verantwoordelijkheid, maar had dat beter niet kunnen doen. Of we moeten zeggen dat de keeper zijn strafschop op fabuleuze wijze pakte. Het bleef in ieder geval 1-1 ondanks de strafschop en enkele andere grote mogelijkheden. In de slotfase was de pijp aan Almelose kant aardig leeg en ging de wedstrijd als een nachtkaars uit.

Helaas moest Heracles Almelo daarna bij het hoofdmenu van deze zondagavond wel het onderspit delven, ondanks goed spel.

Aanstaande zaterdag mogen de Heraclieden direct nogmaals aantreden. Dan komt vaste tegenstander Vitesse op bezoek in Almelo. Aanvang bij ON: 17.00 uur.