Heracles Almelo heeft de thuiswedstrijd tegen PSV met 0-2 verloren. Steven Bergwijn  en Mohammed Ihattaren namen de treffers voor hun rekening.

Doelpunt Bergwijn

De formatie van Frank Wormuth ging fel van start en na 27 seconden kon Cyriel Dessers van dichtbij het over doel mikken. PSV nam daarna het initiatief en werd steeds dreigender. Steven Bergwijn mikte in de dertiende minuut rakelings naast en drie minuten later kon hij vanaf een soortgelijke afstand wel doeltreffend uithalen.

Heracles Almelo wist na de treffer weer grip op het duel te krijgen. Teun Bijleveld nam in de 24ste minuut het vijandelijke doel onder vuur en zag Jeroen Zoet de bal naast het doel tikken. Silvester van der Water kwam in de 32ste minuut oog in oog met de doelman te staan maar mikte naast. Cyriel Dessers kreeg twee minuten later een nieuwe mogelijkheid. De aanvaller mikte echter van dichtbij over.

PSV  leek in de slotfase van de eerste helft uitstekende zaken te doen. Mohammed Ihattaren dwong in de 39ste minuut Janis Blaswich tot een redding en twee minuten later ging de bal op de stip. Jochem Kamphuis draaide die beslissing weer terug na het bestuderen van de videobeelden.

Treffer Ihattaren

Het eerste wapenfeit na de rust kwam van Alexander Merkel. De middenvelder mikte in de 52ste minuut van buiten de zestien rakelings naast. Enkele minuten later moest Janis Blaswich redding brengen op een schot van Cody Gakpo. De linksbuiten van PSV zou in de 58ste minuut De 0-2 van Mohammed Ihattaren voorbereiden. De bal rolde tergend langzaam in de verre hoek van het Almelose doel.

Heracles Almelo combineerde zich na een uur spelen door de vijandelijke defensie maar de inzet van Cyriel Dessers was te zwak. Daarna hielden de bezoekers het duel onder controle.  Pas in de 84ste minuut moest Jeroen Zoet weer in actie komen en wel op een inzet van Adrian Szöke. Cyriel Dessers mikte drie minuten later na een aardige actie nog in het zijnet en dat zou de laatste mogelijkheid zijn.