Heracles Almelo speelt zondag (aanvang 20.00 uur) op het eigen Erve Asito tegen PSV. Trainer Frank Wormuth kan niet beschikken over Mo Osman (spierblessure), Tim Breukers en Sebastian Jakubiak (beiden knie). Jesper Drost is hersteld van zijn knieblessure, traint weer mee maar is nog niet helemaal wedstrijdfit. “Jesper is er een tijd uit geweest en gaat volgende week de hele week trainen. Daarna kijken we verder, maar PSV komt voor hem te vroeg”, aldus Wormuth.

Alexander Merkel en Lennart Czyborra trainden vandaag niet mee. “Bij Alexander was het uit voorzorg, ik verwacht dat hij gewoon kan spelen. De inzetbaarheid van Lennart is twijfelachtig, daarvoor moeten we de training van morgen afwachten.”

“Het is vandaag lastig om iets definitiefs te kunnen zeggen naar zondag toe”, vervolgt Wormuth. “Maar het team dat tegen Fortuna heeft gespeeld is me bevallen. We hebben goede defensieve arbeid geleverd en we hebben voldoende kansen uitgespeeld om met 3-0 of 4-0 te winnen. Doordat we die kansen niet benutten werd het optreden van de arbitrage en de VAR een factor. Daar hebben we ons twee dagen over opgewonden, maar het mooie van voetbal is dat je daarna weer begint met voorbereiden op de volgende wedstrijd. Nu komen met PSV en Vitesse twee goede teams die moeilijk te verslaan zijn. Om een goede start te hebben moeten we proberen te winnen. Maar tegelijkertijd moeten we geduld hebben met deze jonge ploeg. Bij Heracles Almelo gaat het altijd in golven. Vorig jaar kenden we een hoge golf met een goed seizoen, maar we hebben veel doelpunten en kwaliteit ingeleverd. De jongens die achter Kuwas, Peterson en Dalmau zaten zijn goed, maar ze moeten de tijd krijgen om zich te bewijzen. PSV heeft gisteren in het Europese duel met Haugesund behoorlijk moeten werken. Ze hebben veel goede spelers zoals Bruma en Bergwijn. Ik verheug me op de wedstrijd. Vorig seizoen konden we tegen de grotere tegenstanders vaak nét over onze grenzen heen gaan. Dergelijke goede opponenten persen het uiterste uit ons.”

Heracles Almelo – PSV staat onder leiding van scheidsrechter Jochem Kamphuis.