Peter Reekers gaat naast zijn assistent-trainerschap bij Heracles Almelo ook aan de slag bij Jong Oranje. De 38-jarige Almeloër wordt de tweede assistent van trainer-coach Erwin van de Looi. Reekers tekent bij de KNVB een contract tot de zomer van 2020.

In maart van dit jaar was Reekers al mee met Jong Oranje voor het trainingskamp van de ploeg in Spanje. Reekers: “Dat is erg goed bevallen. De samenwerking met de staf was erg prettig. Ik kijk ernaar uit om daar een vervolg aan te geven. Voor mijn ontwikkeling als trainer is dit in mijn ogen een goede stap. Het is mooi dat Heracles Almelo er ook zo in staat en mij helpt dit mogelijk te maken.”

“Het is mooi dat Heracles Almelo er ook zo in staat en mij helpt dit mogelijk te maken”

Peter Reekers

Technisch manager Tim Gilissen: “De KNVB heeft ons gevraagd of wij Peter tijdens interlandperiodes van Jong Oranje beschikbaar willen stellen. Wij zien dit voor hem als een leerzame uitdaging, die goed past in zijn ontwikkeltraject als trainer. Daarom hebben wij positief op het verzoek gereageerd.”

Reekers sluit begin september aan bij Jong Oranje. Op dinsdag 10 september speelt de ploeg op De Vijverberg in Doetinchem tegen Jong Cyprus. Het is de eerste wedstrijd van de kwalificatie voor het Europees Kampioenschap in 2021.