De seizoensopener tegen SC Cambuur 2 heeft Heracles Almelo 2 geen punten opgeleverd. In het Cambuur Stadion ging de ploeg van Peter Reekers met 2-1 onderuit. Reuven Niemeijer maakte de Almelose treffer.

Het doelpunt van Niemeijer was de eerste treffer van de middag. Al na vier minuten schoot de middenvelder op knappe wijze in de verre hoek raak. Tien minuten later had Teun Bijleveld de 0-2 op zijn schoen. Hij schoot een vrije trap op de kruising. Zo bleef het tot aan het rustsignaal 0-1.

In de beginfase van de tweede helft kwam SC Cambuur 2 vanaf elf meter op gelijke hoogte. Delano Ladan schoot de bal voorbij Michael Brouwer. De doelman kon tien minuten later voorkomen dat de thuisploeg op voorsprong kwam, maar zag vijftien minuten voor het einde van de wedstrijd de bal alsnog in zijn doel verdwijnen. Valentin Luka Cesnik scoorde namens SC Cambuur: 2-1.

SC Cambuur 2 – Heracles Almelo 2 2-1 (0-1)

4.Reuven Niemeijer 0-1, 51.Delano Ladan 1-1, 75.Valentin Luka Cesnik 2-1

Heracles Almelo 2: Michael Brouwer, Tim Breukers, Maximilian Rossmann (76.Lasse Wehmeyer), Dario van den Buijs, Jeff Hardeveld, Teun Bijleveld, Niels Leemhuis, Adrian Szöke (82.Emilo Solino Overmars), Reuven Niemeijer (60.Stephen Sama), Joey Konings, Dabney Dos Santos.