Heracles Almelo heeft aan de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard een punt overgehouden. Een treffer van Silvester van der Water leek voldoende voor de winst. Mark Diemers verzilverde diep in blessuretijd een strafschop.

De basiself was flink gewijzigd in vergelijking met het duel van vorige week tegen sc Heerenveen. Mats Knoester en Robin Pröpper vormden het hart van de verdediging en op het middenveld maakte Orestis Kiomourtzoglou zijn opwachting in plaats van Adrian Szöke. In de aanvalslinie was er plaats voor Mauro Junior die het vorige week met een invalbeurt moest doen.

Doelpunt Mauro Junior afgekeurd

De beginfase was levendig. Fortuna Sittard zorgde voor het eerste gevaar. Een vrije trap van Mark Diemers belandde in de handen van Janis Blaswich en in de zesde minuut kopte Alex Carbonell over het doel. Het eerste wapenfeit aan Almelose zijde kwam van Alexander Merkel. Zijn schot in de zevende minuut ging rakelings over. Heracles Almelo leek na een klein kwartier spelen op 0-1 te komen. Mauro Junior kon op aangeven van Cyriel Dessers afronden maar laatstgenoemde had volgens de VAR een overtreding gemaakt waardoor het feest niet doorging.

Het duel kwam na de afgekeurde treffer in iets rustiger vaarwater. Fortuna Sittard probeerde het met enkele ongevaarlijke doelpogingen en Heracles Almelo kreeg een aantal hoekschoppen. In de 34ste minuut legde Mauro Junior aan van een meter of twintig maar het schot ging over. De volgende kans diende zich aan in de 43ste minuut. Lennart Czyborra wist met een voorzet het hoofd van Mohammed Osman te vinden. De kopbal ontbeerde de nodige kracht.

Treffer Van der Water

Heracles Almelo kreeg vijf minuten na de rust de eerste mogelijkheden. Cyriel Dessers en Mauro Junior brachten gezamenlijk de Limburgse defensie in de problemen maar beiden wisten niet tot een succesvolle inzet te komen. De formatie van Frank Wormuth bleef echter de betere ploeg en na een klein uur spelen viel het doelpunt. De prachtige pass was van Mohammd Osman. Silvester van der Water speelde keurig Alexei Koselev uit en prikte de bal in het lege doel.

Heracles Almelo kreeg al snel kansen om de gastheren op een grotere achterstand te zetten. Cyriel Dessers verscheen eerst oog in oog met Alexei Kosolev maar maakte de verkeerde keuze waardoor de doelman kon ingrijpen. Dessers kreeg in de 67ste minuut een nog grotere kans. De inzet belandde via Koselev op de paal en de rebound van Alexander Merkel werd vervolgens geblokt. De derde mogelijkheid was twee minuten later voor Mauro Junior maar diens inzet werd gepareerd door Alexei Koselev.

Strafschop in blessuretijd

Het missen van de kansen zorgde ervoor dat de slotfase spannend bleef. Cyriel Dessers kreeg in de 79ste minuut een nieuwe mogelijkheid maar zag de bal over het doel gaan. Fortuna Sittard begon daarna wat opportunistischer te spelen en meldde zich wat vaker voor het Almelose doel. Ook in deze fase kreeg Cyriel Dessers nog een kans maar hij wachtte opnieuw te lang.

Uiteindelijk liet Heracles Almelo de zege diep in blessuretijd glippen. Felix Passlach knalde in de vierde minuut op de lat en een minuut later ging de bal op de stip. Mark Diemers verzilverde het buitenkansje.

Fortuna Sittard – Heracles Almelo 1-1 (0-0)

59.Silvester van der Water 0-1, 90+6. Mark Diemers 1-1

Gele kaarten: Mohammed Osman, Orestis Kiomourtzoglou, Lennart Czyborra, Mauro Junior, Felix Passlack, Branislav Ninaj

Fortuna Sittard: Alexei Koselev, Felix Passlack, Gregoire Amiot, Branislav Ninaj, Michael Pinto, Jorrit Smeets, Adrian Ugur, (64.Bassala Sambou) Mark Diemers, Alex Carbonell (69.Clint Essers), Rasmus Karjalainen (76.Agim Zeka) en Vitalie Damscan.

Heracles Almelo: Janis Blaswich, Navajo Bakboord, Mats Knoester, Robin Pröpper (60.Maximilian Rossmann), Lennart Czybora, Alexander Merkel, Mohammed Osman (87.Teun Bijleveld), Orestis Kiomourtzoglou, Silvester van der Water (71.Dabney Dos Santos), Cyriel Dessers en Mauro Junior.

Scheidsrechter: Kevin Blom