Heracles Almelo speelt zondag de tweede competitiewedstrijd van de nieuwe jaargang. Vanaf 12.15 uur is Fortuna Sittard de tegenstander. Trainer Frank Wormuth kan in Limburg niet beschikken over Jesper Drost en Sebastian Jakubiak (beiden knie).

Wormuth keek tijdens het wekelijkse perspraatje nog even terug op de valse start van afgelopen weekend. “We hebben de wedstrijd geanalyseerd en de statistieken bekeken. Het is goed om te zien dat we veel gelopen hebben, we hadden maar liefst 138 sprints. Dat hebben we nog nooit bereikt. Daarnaast is er maar liefst 120 kilometer afgelegd. Maar dat is een heel ander beeld dan dat wat er op het veld gebeurde, dat betekent dat er iets verkeerd is gegaan. Ik heb na de wedstrijd met iedere speler individueel gesproken. We kenden een goede voorbereiding en gingen met hoge verwachtingen de competitie in. Het zelfvertrouwen was groot, maar dan komen we al snel achter. Dat was een shock voor het team. Als er dan heel snel nog meer tegentreffers vallen wordt er in de mindset geen oplossing meer gevonden. De benen werden steeds zwaarder. We hadden 60 procent balbezit, maar sc Heerenveen wachtte op onze fouten en strafte ze af.”

“We hadden 60% balbezit, maar sc Heerenveen wachtte op onze fouten en strafte ze af.”

Frank Wormuth over Heracles Almelo – sc Heerenveen

“Zondag moeten we weg van de verwachtingen en terug naar onze principes”, vervolgt Wormuth. “We gaan niet veel veranderen, zullen ook in dezelfde opstelling spelen. Dit team krijgt de kans om zich te rehabiliteren. Na zes weken voorbereiding hadden we vertrouwen in dit elftal, dat gaan we niet na één wedstrijd al veranderen. We hebben jonge spelers zonder veel ervaring. Heracles Almelo staat voor ontwikkeling, daar moeten ze ook de kans voor hebben. Vergeet de zevende plaats van afgelopen seizoen, we zijn opnieuw begonnen. En daar hoort wat geduld bij.”

“We gaan niet veel veranderen. Dit team krijgt de kans om zich te rehabiliteren.”

Frank Wormuth over Fortuna Sittard – Heracles Almelo

Fortuna Sittard – Heracles Almelo staat onder leiding van scheidsrechter Kevin Blom.