Heracles Almelo speelt in de tweede ronde van de Eredivisie een uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard. Het wordt de derde krachtmeting op het hoogste niveau. De twee vorige ontmoetingen werden door de Limburgers gewonnen.

De eerste wedstrijd dateert van 7 september 1985 en werd beslist dankzij een doelpunt van John Linford. Het tweede duel werd gespeeld op 24 november 2018.. Fortuna Sittard zat bij rust al op rozen dankzij een benutte strafschop van Mark Diemers en een treffer van Finn Stokkers. In de tweede helft tekende Ahmed El Messaoudi voor de eindstand van 3-0.

Tussen deze twee wedstrijden zitten nog vijf krachtmetingen in de Eerste Divisie. Fortuna Sittard hield op 16 oktober 1993 en op 14 januari 1995 de punten in eigen huis. Beide matches eindigden in 1-0 en beide keren kwam het doelpunt op naam van Fuat Usta.

Beter ging het in de periode 2003-2005. Drie keer op rij werd er met 0-3 gewonnen. De editie van 14 februari 2003 werd beslist door de doelpunten van Yuri Rose (2x) en Rik Platvoet. Op 29 april 2004 bleken John Stegeman (2x) en Darl Douglas trefzeker. De wedstrijd van 11 februari 2005 werd beslist door de treffers van Roel Buikema, Peter Reekers en Thijs Sluijter.