Heracles Almelo zal de opening van het eredivisieseizoen 2019-2020 snel willen vergeten. De thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen ging met 0-4 verloren. De Friese treffers werden gemaakt door Ibrahim Dresevic, Jordy Bruin, Mitchell van Bergen en Chidera Ejuke

De formatie van Frank Wormuth lag in de eerste helft met zichzelf overhoop. In de achtste minuut liet Janis Blaswich een vrije trap van Ibrahim Dresevic door de handen glippen en in de zeventiende minuut kon Jordy Bruijn twee man uitkappen en de bal in de verre hoek prikken. In de 27ste minuut ging Maximilian Rossmann in de fout. Jordy Bruijn kon overnemen en Mitchell van Bergen schoof daarna de 0-3 binnen.

Heracles Almelo maakte ook buiten deze treffers defensief een zeer kwetsbare indruk en als de bezoekers iets scherper waren geweest dan was de ruststand beslist hoger uitgevallen dan 0-3. De ploeg probeerde in aanvallend opzicht nog iets af te dwingen maar zonder resultaat. Mohammed Osman mikte in de 22ste minuut in de verre hoek maar zag Warner Hahn redden. Cyriel Dessers schoot in de 33ste minuut over en een minuut later stuitte Silvester van der Water op Warner Hahn.

Frank Wormuth gebruikte de rust voor meer reparatiewerkzaamheden. Mauro Junior kwam voor Dabney Dos Santos en de kleine Braziliaan bracht meteen wat schwung in de aanval. In de 49ste minuut schoot hij rakelings naast. Alexander Merkel was in de 58ste minuut de volgende die het Friese doel onder vuur nam. Warner Hahn had echter een redding in huis.

Heracles Almelo kon daarna lange tijd weinig afdwingen maar in de tachtigste minuut kwam Cyriel Dessers bij een scrimmage net niet tot een schot en een minuut later pareerde Warner Hahn een doelpoging van Siilvester van der Water. De Friezen zorgden zo nu en dan voor gevaar maar in blessuretijd strooide Chidera Ejuke nog wat zout in de Almelose wonden.

Heracles Almelo – sc Heerenveen 0-4 (0-3)

8.Ibrahim Dresevic 0-1, 17Jordy Bruin 0-2, 28.Mitchell van Bergen 0-3, 90. Chidera Ejuke 0-4

Gele kaarten: Navajo Bakboord, Jordy Bruijn, Rodney Kongolo

Heracles Almelo: Janis Blaswich, Navajo Bakboord, Maximilian Rossmann (30.Mats Knoester), Dario van den Buijs, Lennart Czyborra, Alexander Merkel, Mohammed Osman, Adrian Szöke (73.Teun Bijleveld), Silvester van der Water, Cyriel Dessers en Dabney Dos Santos (45.Mauro Junior).

sc Heerenveen:  Warner Hahn, Sherel Floranus, Sven Botman, Ibrahim Dresevic, Lucas Woudenberg, Rodney Kongolo, Hicham Faik, Ben Rienstra (73.Hamid Akujobi), Mitchell van Bergen, Jens Odgaard (89.Arjen van der Heide) en Jordy Bruijn (67.Chidera Ejuke).

Scheidsrechter: Richard Martens