Heracles Almelo opent de nieuwe jaargang zondag vanaf 12.15 uur op het eigen Erve Asito tegen sc Heerenveen. Trainer Frank Wormuth kan nog niet beschikken over Jesper Drost (knie). Aanvoerder Robin Pröpper is er nog niet bij, hij gaat maandag in het oefenduel met PEC Zwolle 2 zo’n 75 minuten maken.

Overigens heeft de groep Tim Breukers en Dario van den Buijs tot tweede captain gekozen, Maximilian Rossmann is derde aanvoerder. Kristoffer Peterson verkaste vandaag naar Swansea City. “Het was zijn wens om de volgende stap te maken”, aldus Wormuth. “In de winterstop meldde AEK Athene zich maar toen kwamen de clubs er niet uit. Ik wens hem alle geluk in zijn verdere loopbaan. Kris is een fantastische speler en zijn scorend vermogen is een wapen. Als mens én als voetballer zullen we hem missen.”

Met de wedstrijd tegen Heerenveen komt er een einde aan een voorbereiding van zes weken. “Ik ben content met de prestaties van de jongens in de voorbereiding. We startten goed, hadden rond de duels met Excelsior en Volendam een dipje, maar we kwamen goed terug. In de voorbereiding heb je altijd even een terugval nodig. We hebben natuurlijk in een hoge intensiteit gewerkt en veel wedstrijden afgewerkt. Het is wel mooi dat we voor het eerst vier keer van een Duitse club hebben gewonnen.

We hebben zes nieuwe spelers vastgelegd. Cyriel Dessers is 24, de rest is rond de 20/21 jaar. Het is dus een jonge groep met niet zo hele veel ervaring, maar we kunnen in een hoge intensiteit met ze werken. En de spelers zijn beter van vakantie terug gekomen dan vorig jaar, ze begrijpen hoe we werken.”

“De opstelling komende zondag zal niet veel verschillen van die in Leverkusen afgelopen zondag. Misschien op één of twee posities. Dabney Dos Santos was afgelopen weekend ziek, het is even afwachten hoe hij vandaag en morgen doorkomt. Maar, en dat heb ik vorig jaar ook al vaak gezegd, er is niet één elftal. We hebben iedereen nodig en we hebben ook veel mogelijkheden in de breedte. We hebben vandaag onze tegenstander besproken, die we hebben gezien tegen St Pauli en Southampton. In het begin moet je vooral je eigen weg vinden, maar natuurlijk houd je daarbij rekening met de tegenstander. Heerenveen is een opponent van hetzelfde niveau als wij. Na zes weken voorbereiding kijken we uit naar de competitiestart.”

Heracles Almelo – sc Heerenveen staat onder leiding van scheidsrechter Richard Martens.