Heracles Almelo heeft met Swansea City overeenstemming bereikt over de overgang van Kristoffer Peterson naar de club uit Wales. De 24-jarige Zweed tekent een driejarig contract bij de club die uitkomt in het Engelse Championship.

“Het is een avontuur geweest, een mooi avontuur naar mijn idee”, vertelt Peterson over zijn tijd bij Heracles Almelo. “Ik wil alle supporters van Heracles Almelo bedanken voor de steun en ik gun de club oprecht het beste voor de toekomst.”

“Het is een avontuur geweest, een mooi avontuur naar mijn idee”

Kristoffer Peterson over zijn tijd bij Heracles Almelo

Technisch manager Tim Gilissen: “Kristoffer heeft sinds zijn komst naar Heracles Almelo in januari 2017 een behoorlijke groei doorgemaakt. Met zijn inzet, doelpunten en assists is hij van grote waarde geweest voor onze club. Zijn persoonlijke hoogtepunt was de bliksemstart van het afgelopen seizoen. Het is mooi voor Kristoffer dat hij nu de stap maakt naar een club als Swansea City. En hoewel wij het jammer vinden dat hij vertrekt, is dat ook voor ons als club een bewijs dat wij spelers helpen in hun ontwikkeling.”

Peterson speelde 85 officiële wedstrijden voor Heracles Almelo. Daarin maakte hij 25 doelpunten en gaf hij 13 assists.