Heracles Almelo heeft de oefencampagne afgesloten met een zege op Bayer Leverkusen: 3-4. Silvester van der Water, Mauro Junior. Cyriel Dessers en Adrian Szöke tekenden in een boeiend duel voor de Almelose doelpunten.

Heracles Almelo efficiënt

Het eerste gevaar in de wedstrijd kwam van de kant van de gastheren. Aymen Azhil nam in de tweede minuut de bal op de pantoffel en de lat behoedde Heracles Almelo voor een vroege achterstand. De eerste mogelijkheid aan Almelose zijde was gelijk raak. Cyriel Dessers stuurde Silvester van der Water de diepte in en de rechtsbuiten schoof de bal in de verre hoek.

Bayer Leverkusen zorgde daarna met enige regelmaat voor gevaar. In de veertiende minuut moest Janis Blaswich redding brengen op een schot van Mitchell Weiser en nauwelijks een minuut later mikte Leon Bailey op de paal. In de 25ste minuut kreeg Paulinho eveneens een kans maar hij mikte van dichtbij over.

Heracles Almelo verstopte zich allerminst. Adrian Szöke schoot in de 36ste minuut recht op de doelman en twee minuten mater mikte Lennart Czyborra over. Mauro Junior had in de 41ste minuut meer succes. De Braziliaan kwam goed naar binnen en mikte knap raak in de verre hoek.

Boeiende tweede helft

Bayer Leverkusen trok in de beginfase van de tweede helft fel van leer. Lukas Alario kreeg in de eerste vijf minuten twee mogelijkheden en Leon Bailey mikte in de 52ste minuut hard voorlangs. Heracles Almelo kreeg echter twee minuten later een dot van een kans op de 0-3. Cyriel Dessers bracht Alexander Merkel in stelling maar de middenvelder mikte oog in oog met de doelman slordig naast.

De Duitsers hadden vervolgens een paar minuten nodig om de 0-2 uit te wissen. Paulinho werd in de 56ste minuut de diepte ingestuurd en gaf Janis Blaswich geen kans. Twee minuten later verscheen Leon Bailey voor Blaswich en de international van Jamaica joeg de bal tegen hard tegen de touwen. Het antwoord van Heracles Almelo kwam verrassend snel. Cyriel Dessers schoof de bal na ruim een uur spelen knap in de verre hoek.

Het restant van de tweede helft bleef boeiend en voor Bayer Leverkusen bleef Lucas Alario gevaarlijk. De Argentijn dwong Janis Blaswich in de 65ste minuut tot een redding en krulde in de 81ste minuut een vrije trap op de buitenkant van de paal.

Het slotfase leverde nog twee doelpunten op. Adrian Szöke scoorde in de 83ste minuut de 2-4 nadat hij de bal enigszins gelukkig had teruggekregen en twee minuten later benutte Lucas Alario een gemakkelijk gegeven strafschop.

Bayer 04 Leverkusen – Heracles Almelo 3-4 (0-2)

11.Silvester van der Water 0-1, 41.Mauro Junior 0-2, 56.Paulinho 1-2, 58.Leon Bailey 2-2, 61.Cyriel Dessers 2-3, 83.Adrian Szöke 2-4, 85.Lucas Alario 3-4.

Opstelling: Janis Blaswich, Navajo Bakboord, Maximilian Rossmann, Dario van den Buijs, Lennart Czyborra, Alexander Merkel, Mohammed Osman, Adrian Szöke, Silvester van der Water, Cyriel Dessers en Joey Konings (32.Mauro Junior /68.Teun Bijleveld).