Zaterdagmiddag oefende Heracles Almelo in Fleringen tegen Helmond Sport. Op het complex van VC Fleringen werd het 5-0 voor Heracles Almelo. Doelpuntenmakers waren Niels Leemhuis, Robin Pröpper, Joey Konings (2x) en Silvester van der Water.

Heracles Almelo controleert het spel

De eerste helft van de wedstrijd werd gecontroleerd door Heracles Almelo. De ploeg van Frank Wormuth had veel de bal, waardoor Helmond Sport vooral van zich liet spreken in de tegenaanval. Het ontbrak bij Heracles Almelo echter telkens aan de eindpass. In de 40e minuut was deze pass wel goed, en kon Joey Konings binnen schieten achter doelman Van Gassel, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens een eerder gemaakte overtreding.

Prachtgoal van Pröpper geeft Heracles Almelo vleugels

Het spelbeeld van de eerste helft zette zich voort in de tweede helft. Heracles was de betere partij en Helmond Sport creëerde nauwelijks gevaar. Echter, bleek Heracles Almelo ditmaal wel dominant in de afronding. Waar Leemhuis de score opende in de 54e minuut na een goede actie van Bijleveld, kwam de mooiste goal van de middag van de voet van Robin Pröpper. De aanvoerder zag doelman Van Gassel te ver voor zijn doel staan en waagde een poging van eigen helft, wat resulteerde in een doelpunt van grote klasse.

Dit doelpunt zette voor Heracles Almelo de toon. Een kleine tien minuten na de 2-0, tekende Joey Konings voor de 3-0. Vijf minuten later was Konings weer trefzeker, toen hij attent reageerde en een rebound van een corner kon binnenschieten. Ook Silvester van der Water deed een duit in het zakje. De ingevallen Van der Water stond koud in het veld, toen hij met links mocht aanleggen. De door de wind gedragen bal vloog prachtig in de verre kruising. Hiermee bepaalde hij de eindstand op 5-0.

Heracles Almelo – Helmond Sport 5-0 (0-0)
54. Niels Leemhuis 1-0, 56. Robin Pröpper 2-0, 67. Joey Konings 3-0, 72. Joey Konings 4-0, 83. Silvester van der Water, 5-0.

Heracles Almelo: Michael Brouwer, Tim Breukers, Robin Pröpper (60. Stephen Sama), Mats Knoester, Jeff Hardeveld, Sebastian Jakubiak (75. Silvester van der Water) , Orestis Kiomourtzoglou, Teun Bijleveld, Mauro Junior, Joey Konings, Niels Leemhuis