Dinsdagavond oefende Heracles Almelo tegen het Griekse Asteras Tripolis. Op het complex van DOS’37 in Vriezenveen was de ploeg van Frank Wormuth met 2-0 te sterk voor de nummer elf van de Griekse Super League van afgelopen jaar. Adrian Szöke en Alexander Merkel waren de doelpuntenmakers aan Almelose kant.

Heracles Almelo schiet uit de startblokken

De wedstrijd was amper begonnen toen de bal al voor de eerste keer in het net lag. Na een goede actie van Cyriel Dessers belandde de bal voor de voeten van Adrian Szöke, die zich geen moment bedacht en de bal in de lange hoek achter doelman Nikos schoof.

Na een stormachtig begin behield Heracles Almelo het betere van het spel. Dit uitte zich in meerdere kansen, waarvan de grootste voor Silvester van der Water was. De aanvaller brak door en kwam een-op-een met de Griekse doelman. Laatstgenoemde wist echter nog net redding te brengen op het schot van de buitenspeler. De eerste grote kans voor Asteras Tripolis kwam in de veertigste minuut. Na een mooie steekbal verscheen Capilla opeens voor het doel van Blaswich. Het schot van de middenvelder passeerde Blaswich, maar belandde uiteindelijk op de paal.

Venijn in de staart

Asteras Tripolis begon goed aan de tweede helft. De Griekse opponent wist snel twee kansen te creëren, maar het ontbrak telkens aan de afronding. Een paar minuten later was daar de kans voor Dessers. De bal belandde via de kluts voor de voeten van de spits, doelman Adonis wist echter redding te brengen op het schot. Het restant van de wedstrijd werd gecontroleerd door de mannen in zwart-wit, en echt grote kansen bleven uit. Tot in de laatste minuten van de wedstrijd, waar Heracles Almelo de genadeklap uitdeelde via Alexander Merkel. De middenvelder mocht van veraf aanleggen en schoot goed binnen.

Heracles Almelo – Asteras Tripolis 2-0 (1-0)
3. Adrian Szöke 1-0, 90. Alexander Merkel 2-0.
Gele kaart: Lennart Czyborra

Heracles Almelo: Janis Blaswich, Navajo Bakboord, Maximilian Rossmann (72. Mats Knoester), Dario van den Buijs, Lennart Czyborra (82. Jeff Hardeveld), Alexander Merkel, Mohammed Osman, Dabney Dos Santos, Silvester van der Water (87. Mauro Junior), Cyriel Dessers, Adrian Szöke (82. Joey Konings)