Zaterdagmiddag stond er voor Heracles Almelo een oefenwedstrijd tegen FC Volendam op het programma. Op de Open Dag van de eerstedivisionist werd het 2-1 voor het elftal van de nieuwe trainer Wim Jonk. Het elftal van Frank Wormuth bracht vandaag te weinig om veel kansen te creëren. FC Volendam scoorde via Zakaria El Azzouzi en Martijn Kaars. Doelpuntenmaker namens Heracles Almelo was Adrian Szöke.

El Azzouzi zet FC Volendam op voorsprong

Na een slordig begin was de eerste kans voor Heracles Almelo. Uit een vrije trap van Mohammed Osman kon Dario van den Buijs inkoppen, maar doelman Bakker wist redding te brengen. Na achttien minuten spelen leek Heracles Almelo op voorsprong te komen door Bakboord. De pass van Osman was op maat en de lob van Bakboord perfect, maar de assistent-scheidsrechter oordeelde: buitenspel.

In de dertigste minuut was het Silvester van der Water die, na een slim een-tweetje met Dabney Dos Santos oog in oog stond met de FC Volendam-doelman en de buitenkant van de paal raakte. Tien minuten voor de rust kwam FC Volendam op een 1-0 voorsprong. Zakaria El Azzouzi schoot een uitstekende voorzet van Derry John Murkin achter Brouwer.

Opleving duurt maar kort

Heracles Almelo kwam goed uit de kleedkamer. Met een volledig nieuw elftal aan de aftrap van de tweede helft was het na 52 minuten spelen raak. Jeff Hardeveld gaf vanaf de linkerkant laag en strak voor en Adrian Szöke werkte uiterst koel met de buitenkant voet af: 1-1. Hiermee maakte hij zijn eerste goal in het shirt van Heracles Almelo.

Na de goal van Szöke kreeg Heracles Almelo nog twee goede mogelijkheden. Eerst miste Mauro Junior op een haar na de voorzet van Kristoffer Peterson. Vervolgens kon Szöke niet zijn tweede van de middag maken. De mooi opgezette aanval door Niels Leemhuis belandde naast de paal.

Vervolgens bloedde de wedstrijd dood en kregen beide teams weinig kansen. FC Volendam ging uiteindelijk toch met de winst aan de haal. In de 83e minuut viel een tweede bal in niemandsland en daar was Martijn Kaars als snelste bij. Hij troefde Orestis Kiomourtzoglou af op snelheid en schoof de bal vervolgens koelbloedig langs Koen Bucker: 2-1.

FC Volendam – Heracles Almelo 2-1 (1-0)
34. Zakaria El Azzouzi 1-0, 52. Adrian Szöke 1-1, 83. Martijn Kaars 2-1.

Heracles Almelo (1e helft): Michael Brouwer, Navajo Bakboord, Maximilian Rossmann, Robin Pröpper, Lennart Czyborra, Dario van den Buijs, Mohammed Osman, Alexander Merkel, Silvester van der Water, Joey Konings, Dabney Dos Santos

Heracles Almelo (2e helft): Koen Bucker, Tim Breukers, Stephen Sama, Mats Knoester, Jeff Hardeveld, Orestis Kiomourtzoglou, Niels Leemhuis, Teun Bijleveld, Mauro Junior, Adrian Szöke, Kristoffer Peterson (80. Reuven Niemeijer)