Op woensdagmiddag reisde Heracles Almelo af naar het Duitse Oberhausen. Daar trof het Rot-Weiss Oberhausen, dat uitkomt in de Regionalliga West, voor een oefenwedstrijd. In het schitterende ouderwetse Stadion Niederrhein startte de oefenwedstrijd om 18.30 uur. In de eerste helft vielen geen doelpunten. Na rust zorgde een goal van Knoester uit een hoekschop voor een 0-1 overwinning voor Heracles Almelo.

Eerste helft weinig onderscheid tussen beide teams

De wedstrijd was nog geen minuut onderweg of Rot-Weiss Oberhausen kreeg al een dot van een kans. Shaibou Oubeyapwa schoot onder Brouwer door, maar Breukers haalde met een voortreffelijke sliding de bal van de lijn. In de eerstvolgende aanval was het Mauro Junior die met een heerlijk afstandschot bijna Heracles Almelo op voorsprong zette. De bal spatte uiteen op de kruising.

In de twintig minuten die volgden zwakte de wedstrijd af. Af en toe volgden er wat speldenprikken van beide teams. Zo raakte Mauro Junior een voorzet van Szöke niet optimaal. Steinmetz schoot namens Rot-Weiss Oberhausen hard van buiten de zestien, maar net over. Na ruim een half uur werd Pröpper naar de kant gehaald. Wederom maakte hij meer minuten.

In het kwartier voor rust kregen beide teams nog één kans. Philipp Eggersglüss gaf een heerlijke voorzet, rechtstreeks op het hoofd van Jerome Propheter. Die kon er onvoldoende richting aan geven, over. Aan de andere kant stoomde Tim Breukers op aan de rechterkant. Hij vond de vrije Joey Konings op rand zestien. Het ontbrak echter aan een goede aanname om de bal binnen te schuiven. Ruststand: 0-0.

Goal Knoester maakt het verschil

Rot-Weiss Oberhausen liet Heracles Almelo ook na rust aan de bal, om vervolgens bij balverovering te proberen toe te slaan. Zo kreeg de Duitse ploeg ook twee kansen. Eerst was het Steinmetz die een stuiterende bal vol op de pantoffel nam. Brouwer keerde met twee vuisten. Tien minuten later was het Oubeyapwa die een bal in de loop meekreeg en vanaf zestien meter schoot. Over.

Heracles Almelo kreeg uiteindelijk de voorsprong. Niet uit een uitgespeelde aanval, maar via een corner. De voorzet van Mauro Junior werd nog weggewerkt, maar niet goed genoeg. Mats Knoester nam de afvallende bal op de voet en schoot laag en hard binnen: 0-1.

In het laatste kwartier volgden weinig kansen meer. De beste kans was voor de thuisploeg. Vincent Louis Stenzel kwam met een fraaie actie naar binnen aan de linkerkant en krulde de bal richting goal. Gelukkig voor de ploeg van Frank Wormuth belandde de bal op de lat.

Rot-Weiss Oberhausen – Heracles Almelo: 0-1 (0-0)
61. Mats Knoester 0-1.

Heracles Almelo: Michael Brouwer, Tim Breukers, Robin Pröpper (31. Stephen Sama), Mats Knoester, Jeff Hardeveld, Sebastian Jakubiak (61. Niels Leemhuis), Orestis Kiomourtzoglou, Reuven Niemeijer, Mauro Junior, Adrian Szöke, Joey Konings.