In Mariënberg oefende Heracles Almelo op dinsdagavond 16 juli tegen Excelsior Rotterdam. Na de aftrap om 19.00 uur volgde een matige eerste helft waarin Excelsior Rotterdam de leiding pakte: 0-1 door Herve Matthys. Heracles Almelo wist wel kansen te creëren, maar was onzuiver in de afronding. Uiteindelijk kreeg Heracles Almelo in de tweede helft opnieuw via een standaardsituatie een doelpunt tegen. Thomas Oude Kotte zette de 0-2 eindstand op het bord.

Matthys kopt Excelsior Rotterdam op voorsprong

Heracles Almelo begon matig aan de wedstrijd. Er werd veel balverlies geleden door de ploeg van Frank Wormuth. Met name op het middenveld was het lastig om de vrije man te vinden. Excelsior Rotterdam sprong daar beter mee om, het kreeg een corner na een goede combinatie. Thomas Verhaar gaf haarscherp voor en Herve Matthys knikte bij de eerste paal binnen: 0-1.

Na de eerste fase kwam Heracles Almelo steeds beter in de wedstrijd. Het kreeg vervolgens ook kansen. Dessers kwam drie keer aan schieten toe, waarbij de beste kans vlak voor rust was. In de 43e minuut kwam Heracles Almelo over links door via Czyborra en Dessers kwam een teenlengte tekort, naast.

Gebrek aan afronding

Heracles Almelo begon ongewijzigd aan de tweede helft. Het greep meteen het initiatief in de tweede helft. Excelsior Rotterdam kwam nauwelijks van de eigen helft af. Na een klein kwartier spelen kreeg Dessers dé kans van de wedstrijd. Silvester van der Water zette hem één op één met Damen, maar de spits raakte de bal volledig verkeerd.

Er volgden nog meer kansen, maar het bleef ontbreken aan de juiste afronding. Was de ploeg van Wormuth daar zuiver in geweest, had het de wedstrijd zomaar kunnen winnen. Echter was het Excelsior Rotterdam die de score verdubbelde, opnieuw via een standaardsituatie. Uit een vrije trap kon Thomas Oude Kotte bij de tweede paal binnentikken: 0-2.

Er kwam een volledig nieuw elftal in het veld en Heracles Almelo wist opnieuw twee kansen te creëren. Reuven Niemeijer raakte twee keer de bal heerlijk, maar zijn pogingen gingen net naast en over. De stand bleef hetzelfde en zodoende verliest Heracles Almelo deze wedstrijd in de oefencampagne.

Heracles Almelo – Excelsior Rotterdam 0-2 (0-1)
7. Herve Matthys 0-1, 75. Thomas Oude Kotte 0-2.

Heracles Almelo: Janis Blaswich, Navajo Bakboord, Maximilian Rossmann, Dario van den Buijs, Lennart Czyborra, Mohammed Osman, Alexander Merkel, Teun Bijleveld, Silvester van der Water, Cyriel Dessers, Dabney Dos Santos.