Heracles Almelo speelde zaterdagmiddag op een drukbezocht Sportzentrum Helker Berg een oefenwedstrijd tegen Preussen Münster. Het trainingskamp in Billerbeck werd afgesloten met een 1-3 overwinning.

Aftastende eerste helft

Het eerste wapenfeit van de middag kwam van Almelose kant. Mauro Junior stond op de juiste plek na een pass van Lennart Czyborra, echter wist de Braziliaan de bal niet tussen de palen te krijgen. Het overgrote deel van de eerste helft passeerde zonder grote kansen. Beide ploegen wachtten vooral af en deelden slechts enkele speldenprikjes uit. In de 41e minuut kreeg Heracles Almelo een goede kans op de 0-1 via Dessers, maar die schoof de bal voorlangs.

Prachtige goal Dos Santos

Waar de eerste helft vrij timide was, bood de openingsfase van de tweede helft veel goeds. Er was nauwelijks afgetrapt, toen Niels Leemhuis op aangeven van Dabney Dos Santos de bal achter Preussen Münster-doelman Schulze Niehues schoot. Tien minuten later lag de bal aan de andere kant in het netje nadat Dadashov een penalty koeltjes binnen schoot. De reactie van Heracles Almelo kwam tien minuten later en was subliem; na een slim balletje van Joey Konings, gaf Teun Bijleveld de bal in een keer perfect voor en Dabney Dos Santos volleerde binnen.

Joey Konings deed zelf ook een duit in het zakje, nadat hij een uitgemeten lage voorzet van Szöke kon binnenlopen. Preussen Münster wist hierna nog een keer voor het doel van de ingevallen Koen Bucker te verschijnen, maar hij wist zijn doel schoon te houden.

Preussen Münster – Heracles Almelo 1-3 (0-0)

Heracles Almelo (1e helft): Janis Blaswich, Navajo Bakboord, Robin Pröpper (23. Maximilian Rossmann), Mats Knoester, Lennart Czyborra, Mohammed Osman, Alexander Merkel, Orestis Kiomourtzoglou, Mauro Junior, Cyriel Dessers, Kristoffer Peterson.

Heracles Almelo (2e helft): Janis Blaswich (62. Koen Bucker), Tim Breukers, Maximilian Rossmann, Dario van den Buijs, Jeff Hardeveld, Niels Leemhuis, Teun Bijleveld, Joey Konings, Silvester van der Water, Adrian Szöke, Dabney Dos Santos.