Op Sportzentrum Helker Berg oefende Heracles Almelo vrijdagavond tegen Viktoria Köln. In een regenachtig Billerbeck trok Heracles Almelo aan het langste eind door met 0-3 te winnen.

Cyriel Dessers breekt de ban

Viktoria Köln schoot werkelijk uit de startblokken, wat resulteerde in twee grote kansen die maar net langs het doel van Michael Brouwer verdwenen. De eerste grote kans voor Heracles Almelo was echter meteen raak; Cyriel Dessers wist zijn eerste officieuze doelpunt voor Heracles Almelo te maken na een goede steekbal van Dabney Dos Santos. Amper vijf minuten later was Dessers wederom gevaarlijk, ditmaal stuitte hij op de Duitse doelman.

Heracles Almelo swingt

Na rust had Heracles Almelo het beste van het spel, doelpogingen bleven echter uit in de eerste tien minuten van de tweede helft. Na een geweldige steekbal van Sebastian Jakubiak, en goed klaarleggen van Mauro Junior, kon Teun Bijleveld hard en hoog binnen schieten achter doelman Patzier. Kort daarna dacht Heracles Almelo weer aan juichen, maar het doelpunt van Kristoffer Peterson werd afgekeurd wegens buitenspel. Vijf minuten later kon Peterson wel een doelpunt vieren, hij was wederom eindstation van een mooie aanval en schoot overtuigend binnen.

Viktoria Köln – Heracles Almelo 0-3 (0-1)
Gele kaart: Tobias Willers

Heracles Almelo (1e helft): Michael Brouwer, Navajo Bakboord, Robin Pröpper, Dario van den Buijs, Lennart Czyborra, Mohammed Osman, Alexander Merkel, Dabney Dos Santos, Silvester van der Water, Cyriel Dessers, Joey Konings.

Heracles Almelo (2e helft): Michael Brouwer (62. Koen Bucker), Tim Breukers, Maximilian Rossmann, Mats Knoester, Jeff Hardeveld, Orestis Kiomourtzoglou, Sebastian Jakubiak, Teun Bijleveld, Mauro Junior, Adrian Szöke, Kristoffer Peterson.