Vrijdag 5 juli tot en met zondag 7 juli vonden de Global Series Playoffs plaats in de Duitse stad Hamburg. Hier kwamen de beste 64 spelers op de Xbox One bij elkaar voor een prijzenpot van meer dan €200.000,-. Voor de start van de Playoffs stond Heracles eSports op een 32e plaats, mede door het kampioenschap van de eDivisie.

Op de vrijdag werd gespeeld met de zogenoemde ‘Swiss-format’. Na elke wedstrijd heeft de volgende tegenstander evenveel wedstrijden gewonnen en verloren. Spelers die vier wedstrijden winnen gaan door naar de laatste 32, spelers die vier wedstrijden verliezen liggen er helaas uit.

De eerste tegenstander werd bepaald op basis van de wereldranking. Hierdoor trof Bryan Hessing de Duitser Hensoo, hij stond namelijk aan het begin van de Playoffs op een 33e plaats. De eerste wedstrijd werd verloren, in de tweede wedstrijd probeerde Bryan Hessing het goed te maken maar dit mocht uiteindelijk niet baten. De tweede wedstrijd eindigde in een gelijkspel, waardoor Hensoo met de overwinning vandoor ging.

De tweede tegenstander was de Braziliaan Ebinho, de nummer 17 van de wereld. In de eerste wedstrijd kwam Bryan Hessing knap mee, de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel. Echter moest Bryan Hessing in de tweede wedstrijd zijn meerdere erkennen in de Braziliaan, de wedstrijd werd met 1-4 verloren. In de derde ronde troffen wij een oude bekende, namelijk Nick den Hamer van FC Groningen. Het waren beide spannende wedstrijden maar uiteindelijk trok Nick den Hamer aan het langste eind. Daarna was het heel lastig om nog door te komen, de vierde wedstrijd ging daarom ook verloren.

Ondanks dat Heracles eSports in een vroeg stadium van het toernooi werd uitgeschakeld kunnen wij met trots terugkijken op een geslaagd seizoen. Heracles eSports is kampioen geworden van de eDivisie op de Xbox One én stond als één van de vier Nederlandse Eredivisieclubs op de FIFA19 Global Series Playoffs in Hamburg.